Denne uka åpner Volvo for bestillinger av XC40 Recharge Pure Electric, merkets første helelektriske SUV. Fra 16. januar kan norske kunder bestille bilen hos Volvo-forhandlere i hele landet.   

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Vi har hatt 9000 på interesseliste etter at bilen ble vist fram første gang og mange av disse gleder seg til å bestille elbil fra Volvo denne uken, sier Trosby.   , sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.  

Rekkevidde, hengerfeste og firehjulsdrift

Bilen har to motorer, en foran og en bak, og kommer med AWD (firehjulsdrift) som standard. Batteriet i XC40 er på 78kWh (nominelt) og Volvo har foreløpig estimert en rekkevidde på over 400 kilometer i henhold til typegodkjenningen WLTP.

De to motorene gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen går fra 0 – 100 på 4,9 sekunder. Det blir mulig å bestille XC40 Recharge Pure Electric med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo. 

XC40 kommer med AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW som standard. Med en hurtiglader kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. Bilen leveres med Type 2-ladekabler og Volvo vil tilby en fastmontert vegglader som ekstrautstyr.  

XC40 Recharge Pure Electric  lanseres med utstyrsnivå tilsvarende R-design, som er et høyt utstyrsnivå i Volvo-sammenheng. I R-design er blant annet sportsseter, parkeringssensorer, takrails, high performance lydanlegg og adaptive cruisekontroll som standard. XC40 har en bakkeklaring på 17,5 centimeter.  

Pris

XC40 Recharge  Pure Electric vil ha en veiledende startpris fra kr. 490.000, – eks. frakt og levering. Priser på ekstrautstyr og utstyrspakker offentliggjøres ved salgsstart på volvocars.no og via de norske Volvo-forhandlerne. Det er forventet at Volvo i Norge vil få god tilgang til biler for det norske markedet. De første bilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2020 og levering fortsetter utover i 2021.    

De neste fem årene skal Volvo lansere en ny helelektrisk modell hvert år og i 2025 skal halvparten av det globale nybilsalget komme fra helelektriske biler, mens resten skal være hybridbiler. Recharge blir det overliggende navnet for alle rene elbiler og plug-in hybrider fra Volvo.