Nå varsler KIA et helt annet tempo på utleveringene av ny KIA e-Soul.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Kia får nå god tilgang på elbiler, og alle som har reservert Kia e-Soul får i disse dager tilbud om bil. Som følge av dette stenges reservasjonslisten, og nye kunder kan bestille e-Soul hos forhandler med kort leveringstid.

-Det er gledelig at vi endelig får gode leveranser av elbiler, sier Irene Solstad, Adm. Direktør for Kia i Bertel O. Steen.

Det er gode nyheter for KIA i Norge etter dårlige leveringstall for 2019. Mange spekulerte i om bilprodusenten holdt elbilene tilbake for å leve opp til de strengere utslippskravene i EU fra 2020.

De som velger en elbil som allerede er på vei til Norge, får en ventetid på to uker til noen måneder. Hvis du ønsker mer skreddersøm på din bestilling, og velger en farge eller et spesielt ustyrsnivå, så kan det ta 3-5 måneder før elbilen er på plass, skriver Motor.

KIA-sjef i Norge, Irene Solstad. Foto: KIA.

– Produksjonen tok seg kraftig opp i fjor høst, og vi er glade for å kunne levere bil til kunder som har stått på reservasjonsliste og ventet veldig lenge på sin e-Soul, sier Solstad i KIA.

Forhandlerne kan nå starte salg av Kia e-Soul fra butikk, og det med kort leveringstid.

– Kia e-Soul er en topp moderne elbil med lang rekkevidde på 452 km, alt av utstyr og et veldig kult design. Den er også meget romslig, så den kan fungere fint som bil nummer en, sier Irene Solstad.

Kia e-Soul


Nye Kia e-Soul ble lansert i mars i fjor, og er en ikonisk bil for Kia. Forrige generasjon Soul Electric ble lansert i 2014, og det er solgt over 15.000 av den i Norge.

Nye Kia e-Soul kan leveres med to batteripakker:
39,2 kWt batteri, inntil 276 km rekkevidde og 64 kWt batteri med inntil 452 km rekkevidde.