​Hyundai kutter leveringstidene for europeiske KONA electric-kunder drastisk, og åpner europeisk produksjon av bilen i Tsjekkia fra mars 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Den økte etterspørselen gjør at Hyundai nå tar grep gjennom å tredoble produksjonen av KONA electric. Det viktigste tiltaket skjer i mars, når selskapet starter europeisk produksjon av KONA electric ved sin toppmoderne fabrikk i Tsjekkia. I tillegg økes kapasiteten på den eksisterende produksjonslinjen i Ulsan i Korea.

– Vi lytter til våre kunder, og har tatt denne beslutningen for å møte økt etterspørsel etter våre elektriske biler. Flere og flere mennesker bekymrer seg over hvordan deres bilvalg påvirker klimaet, og vi ser et enormt potensiale for elbiler i det europeiske markedet, sier president og toppsjef Dong Woo Choi i Hyundai Motor Europe.

Får elbil til sommerferien

Alle som allerede har bestilt KONA electric vil få sin bil innen sommeren, og bestiller man ny KONA electric i dag kan man forvente å få bil til sommerferien. Til høsten ventes en helt normalisert leveringssituasjon for KONA electric i det norske markedet.

Skrur du tiden tilbake ett år, så kunnde du forvente godt over 12 måneder ventetid for levering av Hyundai KONA i Norge.

Åpningen av produksjonslinjen i Tsjekkia og tredobling av kapasiteten er bakgrunnen for den svært positive utviklingen som nå skjer.

– For Hyundai Motor Norway og våre kunder er dette veldig hyggelige nyheter. Vi har kontinuerlig jobbet med å få ned leveringstiden i markedet, og at det nå tas omfattende grep for Europa og Norge er nøkkelen som gjør at vi får en normalisering i løpet av få måneder, sier produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Øke rekkevidden

Det er allerede kjent at Hyundai øker rekkevidden på KONA electric til over 480 kilometer med å bytte dekk. Denne endringen sammenfaller med produksjonsstart i Tsjekkia.

Som et ledd i å konkurrere enda bedre utvider Hyundai tilbudet av KONA electric med to nye utstyrsnivåer. Dette gjør at KONA blir rimeligere enn noen gang, med en startpris på kun 309.900,- inkludert utstyr som ryggekamera, 17’’ lettmetallfelger og 7’’ infotainment med Apple CarPlay og Android Auto. eCall er standard på oppdaterte KONA electric. Tidligere har startprisen ligget på rundt 335.000

De to nye utstyrsnivåene får navnene Life og Trend, der førstnevnte er en innstegsmodell, mens sistnevnte er et godt utstyrt alternativ med blant annet Bi-LED hovedlys, parkeringssensorer og sotede vinduer på toppen av alt man får i Life.