11 av disse 23 skal være helt nye elbil-modeller

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Hyundai skal investere hele 87 milliarder dollar de neste fem årene, som skal bidra til den store elbil-satsingen. Hyundai-konsernet kommer til å fordele de 23 elbilene på de tre merkene de eier: Hyundai, Kia og Genesis.

11 nye elbiler

Det var vise-styreleder i Hyundai, Euisun Chung, som meldte dette på starten av nyåret. 11 av disse 23 elbilene vil være nye elbiler fra bilprodusentene, i tillegg til allerede kjente Hyundai Kona og KIA e-niro, for å nevne to av de meste kjente her til lands.

I fjor hadde Hyundai-konsernet 11 elbiler du kunne velge mellom, og den første, nye helelektriske elbilen som blir lansert kommer i 2021. I tillegg skal konsernet innføre en nye elektriske plattform. Den skal alle elbilene fra 2024 bygges på.

Fort kort tid siden bekreftet også selskapet at en av elbilene som skal i produksjon fra 2021 blir KIAs Imagine-konsept. Det er sannsynlig at det er elbilen som gjør at totalen blir 23 for Hyundai fra 2025, ettersom de i dag har 11 og skal lansere 11 nye framover.

Imagine-konseptet til KIA. Foto: KIA

Frynsete rykte

Hittil har Hyundai-konsernet et frynsete rykte i Norge på elbil-fronten, særlig etter manglende levering av både KIA e-niro og Hyundai KONA til kunder på lange ventelister.

Samtidig har de tilbudt elbiler med god rekkevidde og til lav pris, som mange nordmenn har ønsket å kjøpe. Løser de problemet med levering de neste årene, kan Hyundai med sine elbil-modeller blir en av de store elbilleverandørene fram mot 2025.

Store ambisjoner

Hyundais målsetning er å selge 670.000 el- og hydrogenbiler årlig, og dermed bli en av verdens tre største produsenter av elektriske og hydrogenelektriske biler innen 2025. Dette innebærer produksjon av 560.000 batterielektriske biler og 110.000 hydrogenelektriske biler årlig.