Nå må også elbil-eiere betale for å parkere på kommunale plasser i hovedstaden.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Arild Hermstad er samferdselsbyråd for MDG, og mener det er rettferdig at også elbil-bilistene må betale for parkering.

– Vi mener at parkeringsplass er mye verdt, og at det er helt rimelig at man skal betale for å sette fra seg bilen sin på kommunal grunn. Svært mange i Oslo betaler langt mer enn 3.000 kroner for å kunne parkere bilen sin i garasjer. Hvorfor er det da greit at naboene nærmest helt gratis skal få parkere på gaten, sier han til Aftenposten.

Det er såkalt beboerparkering som nå elbil-eierne også må betale for fra 1. mars. Ordningen innebærer at du betale en fast engangssum i året for å stå på kommunale plasser i ditt nærområde. Tidligere har dette vært gratis for elbiler, men nå må de punge ut med 720 kroner i året.

Eiere av bensin- og dieselbiler må ut med 3600 kroner for de samme parkeringsplassene.

Foto: Elbilforeningen.