Elbil-konseptet har navnet Vision AVTR, og er laget i samarbeid med Avatar-regissør James Cameron.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det er nok ikke veldig sannsynlig at Vision AVTR noen gang kommer på norske veier. Likevel er det gøy for elbil-interessert å se noen av tankene den stor bil-produsenten har for sin elektriske framtid.

Denne gangen har Mercedes-Benz slått seg sammen med teamet bak Avatar-filmene. Slik beskriver de selv tankene bak konseptet sitt:

«Konseptkjøretøyet beskriver en ønskelig fremtid for mobilitet der menneske, natur og teknologi ikke lenger er motsetninger, men er i harmoni med hverandre.»

Foto: Mercedes

Rekkevidde på over 700 km

I elbilen har de fått plass til et batteri på 110 kWh, som skal ha en energitetthet på 50 prosent mer enn Tesla har. Det vil, ifølge Mercedes-Benz, gi en rekkevidde på over 700 km.

Batteriet kan lades på rundt 450 kW effekt – det gir fulladet batteri på 15 minutter.

Vision AVTR yter 476 hestekrefter fordelt på fire motorer.

Batteriene kan resirkuleres

Med hjelp av helt ny teknologi skal batteriene kunne resirkuleres. Dette er fordi de nye batteriene er laget av komposterbare materialer.

– Mercedes-Benz har alltid vært en teknologi og et luksuriøst merke. Og det er på tide å bringe luksus og bærekraft enda tettere sammen. For oss er de to ingen motsetning, sa Ola Källenius, en av toppsjefene i selskapet under avdukingen av elbilen.

Mercedes-Benz VISION AVTR Mercedes-Benz VISION AVTR