Prototypene av de neste elbilene fra BMW har blitt testet til sitt ytterste i arktiske landskap ved testsenteret til BMW Group i Arjeplog, Sverige. BMW forbereder seg til lanseringen av neste generasjon helelektriske modeller i 2020 og 2021.

Sammen med BMW iX3, som lanseres i år, har også BMW i4 og BMW iNEXT vært med på det intensive testprogrammet.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

BMW iX3

BMW iX3 lanseres i 2020, og blir den første bilen med femte generasjon BMW eDrive-teknologi.

Når BMW iX3 lanseres i 2020 får du en el-SUV med rekkevidde på over 440 km (WTLP ) fra et batteri med 74 kWh nettokapasitet.

Den elektriske motoren i BMW iX3 yter 210 KW/286 hk og har et dreiemoment på 400 Nm. Som et resultat av den nye, effektive drivlinjen, oppnår BMW iX3 et forbruk på godt under 20 kWh/100 km.

Batteriet er dimensjonert for 150 kW hurtiglading.

Andelen kobolt i batteriet redusert med to tredeler sammenlignet med forrige generasjon. Som en viktig del av verdikjeden, kjøper BMW selv råmaterialene kobolt og lithium.

BMW iX3 blir den første modellen som blir produsert i Kina, av joint venture-selskapet BMW Brilliance Automotive, for global eksport.

Produksjonsmodellen av elbilen en enda ikke vist fram.

BMW i4

I 2021 lanseres BMW i4, en firedørs-kupé med dynamisk design og et høyt nivå av både ytelse og kjørekomfort. Også denne modellen kommer med femte generasjon BMW eDrive-teknologi.

Denne kommende modellen vil gjøre unna sprinten fra 0 til 100 km/t på knappe fire sekunder og ha en topphastighet på over 200 km/t. Rekkevidden blir på over 600 kilometer målt etter den nye WLTP-metoden. BMW i4 vil bli produsert på BMW’s fabrikk i München, Tyskland.

BMW iNEXT

I 2021 lanseres også BMW’s kommende teknologiske flaggskip, BMW iNEXT. Modellen får proporsjonene til en luksuriøs SUV og en rekke innovasjoner innen design, autonom kjøring og tjenester.

BMW iNEXT får en rekkevidde på over 600 km, målt etter den nye WLTP-metoden, og vil bli produsert på BMW sin fabrikk i Dingolfing i Tyskland.

Kommer med 25 ladbare modeller

I 2025 vil BMW ha lansert minst 25 ladbare modeller, hvorav minst 12 helelektriske. Det betyr at en rekke nye prototyper skal gjennomgå tilsvarende tester de neste årene.

– Vi vet mange er nysgjerrige på våre neste helelektriske modeller. De levende bildene fra vinterens tester vitner om at dynamikk og kjøreglede venter, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby hos BMW Group Norge.

Gjennom en rekke omfattende øvelser har de tre prototypene blitt testet under ekstreme vær- og veiforhold i randsonen av polarsirkelen. Bilene kjører på islagte innsjøer og på snø i bitende kulde for å presse de elektriske motorene og høyspenningsbatteriene til det mest ekstreme.

Erfaringene tas følgelig med videre når serieproduksjonen av de tre modellene starter de neste årene.