I dag starter salget av elbilen Polestar 2 i Norge og Sverige.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I de to siste ukene av januar 2020 har de første kundene i Norden kunne bekrefte sin bestilling. Levering til kunder i Norden som allerede har lagt inn en bestilling vil begynne sommeren 2020.

– For mange vil Polestar 2 være deres første elbil, men vi ser også sterk etterspørsel fra kunder som er på sin andre eller tredje elbil, noe som er en veldig god vurdering på tilbudet vårt, sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar.

470 km i rekkevidde

Polestar 2 består av to elektriske motorer, en på forakselen og en på bakakselen. Sammen leverer de 408 hestekrefter og 660 NM, hvor målet er en akselerasjon 0-100 km/t på 4,7 sekunder.

Elbilen har også firehjulsdrift.

Battetiet er på 78kWh batteri, noe som gir en rekkevidde på opptil 470 kilometer på en lading.

Polestar 2 kan bestilles med et semi-elektrisk uttrekkbar tilhengerfeste. Tillatt trekkvekt er den høyeste i det kompakte elbilsegmentet.

Pris fra 469 000

Bilene, som er godt utstyrt i standard design, har en pris fra 469.000 kroner. Polestar 2 kan også utstyres med en Performance-pakke som vil gi enda bedre veiegenskaper. Pakken, som koster 50.000 kroner, inkluderer avanserte støtdempere fra svenske Öhlins, Brembo bremser og smidde 20-tommers hjul.