Økningen av rekkevidde vil gjelde for elbilene som blir produsert fra mars 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Rekkevidden økes fra 449 kilometer til 484 kilometer. Dette vil gjelde biler produsert fra mars 2020, fabrikklevert med nye Michelin Primacy 4-dekk.

– Dette er svært gledelige nyheter for alle som ønsker å kjøpe en praktisk og stilig elbil med lang rekkevidde. KONA electric har truffet det norske markedet svært godt, noe salgstallene bekrefter. At den nå får enda bedre rekkevidde gjør den til et opplagt valg for enda flere kunder, sier produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Hittil er det registrert nesten 4500 Hyundai KONA på norske veier, viser tall fra elbilstatistikk.no. Tallene hadde nok vært en god del høyere hvis Hyundai hadde klart å levere ut til alle de som står på venteliste. Men nå har Hyndai tatt grep:

– Tilgangen på bil er meget god inn i 2020, og vi opererer nå med en leveringstid på under seks måneder for nye ordre. Med andre ord vil kunder som bestiller nå ha den nye elbilen sin til sommeren. Produksjonskapasiteten vil dessuten øke videre, så leveringstiden vil bli helt normalisert etter sommeren. Sammen med enda lengre rekkevidde er det skikkelig godt nytt for kundene, sier Lillestørm Knudsen.

Som et ledd i å konkurrere enda bedre utvider Hyundai tilbudet av KONA electric med to nye utstyrsnivåer. Dette gjør at KONA blir rimeligere enn noen gang, med en startpris på kun 309.900,- inkludert utstyr som ryggekamera, 17’’ lettmetallfelger og 7’’ infotainment med Apple CarPlay og Android Auto. eCall er standard på oppdaterte KONA electric. Tidligere har startprisen ligget på rundt 335.000

De to nye utstyrsnivåene får navnene Life og Trend, der førstnevnte er en innstegsmodell, mens sistnevnte er et godt utstyrt alternativ med blant annet Bi-LED hovedlys, parkeringssensorer og sotede vinduer på toppen av alt man får i Life.

Utstyrsnivået Teknikk skifter samtidig navn til Premium, og KONA electric blir dermed første modell ut med ny utstyrsstrategi fra Hyundai Motor Norway. Premium inkluderer alt utstyr, og som før er skinnseter og soltak tilgjengelige som tilvalg på Premium. Det nye infotainmentsystemet på 10,25’’ med Bluelink og navigasjon, samt oppvarmet baksete, følger også dette utstyrsnivået, og det er kun på Premium man kan velge trefas ombordlader på 11kW.

Prisliste oppdaterte Hyundai KONA electric:

Life299.000,-
Trend (tillegg til Life)+16.000,-
Premium (tillegg til Trend)+30.000,-
Skinninteriør (krever Premium)+10.000,-
Soltak og LED-interiørbelysning (krever Premium og skinninteriør)+10.000,-
Ombordlader (tilvalg, krever Premium)+5.000,-