Audi mangler komponenter til batteriet.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det er allerede registrert over 6000 Audi e-tron på norske veier, men nå ser det ut som bilprodusenten ikke klarer å produsere like mange e-tron som planlagt.

Det skal være utfordringer med å få tak i alle komponentene som trengs for å produsere batteriet, skriver Teknisk Ukeblad. Helt konkret skal det være mangel på battericeller fra produsenten LG Chem som skaper problemene.

Konsekvensen er at Audi vil produsere fra 4100 til 5700 færre elbiler enn de opprinnelig hadde planlagt i første kvartal, hevder den Belgiske avisen som Teknisk Ukeblad siterer i sin sak. Det er ukjent hvor mange e-tron som Audi totalt hadde planlagt å produsere i denne perioden.

Den samme avisen skriver også at 145 arbeidere på Audi-fabrikken har fått avsluttet sine arbeidskontrakter som en følge av problemene.

Elin Sinervo, direktør for Audi Norge, avdramatiserer situasjonen og forteller at alt går som planlagt i Norge. De skal få et økt antall med e-tron utover året.

– Det er heller ingen signaler eller informasjon fra fabrikken som skulle tilsi at det blir endringer i de planlagte leveransene, sier Sinervo