Elbilnykommeren Rivian har avslørt at prisene blir lavere for dere pickup og SUV.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Bilprodusenten har tidligere fortalt at R1T, deres elektrisk pickup truck, vil ha en startpris på $ 69.000, og R1S SUV vil starte på $ 72,500. Med dagens dollarkurs gir det en pris på 627 000 og 650 000 kroner for elbilen.

Det viser seg nå at de prisene er for den mellomste utgaven av elbilene, og at de altså vil få en lavere startpris, skriver Reuters.

Utgavene av pickup’en og SUV’en til de nevnte prisene, vil være de med medium rekkevidde og batteripakke. Det skal gi en rekkevidde på nesten 500 km, ifølge R.J. Scaring, som er toppsjefen i Rivian.

Tidligere har Rivian kommunisert at de prisene var for innstegsmodellene med kortest rekkevidde og de minste batteriene.

Det er gode nyheter for de som kan tenke seg en billigere utgave med rekkevidde på opptil 400 km.

De nye prisene skal visstnok offentliggjøres snart.

Imponerte stort på lansering

Rivian imponerte alle på LA Auto Show i november i 2018 med sin elektriske pickup og SUV, som de kaller R1T pickup og R1S SUV

Elbilene me de største batteripakken er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.

Store invisteringer

På slutten av fjoråret ble det bekreftet at Amazon, Ford og to investeringsfond har spyttet inn 11,5 friske milliarder i elbilsatsingen til Rivian.

– Denne investeringen viser tillit til vårt team, produkter, teknologi og strategi. Vi er ekstremt glade for å få støtte fra så sterke aksjonærer, sier RJ Scaring, sjef i Rivian, etter at investeringen på 11,5 milliarder ble gjort kjent.

Det er nå liten tvil om at Rivian sin el-SUV og el-pickup blir å se mot slutten av neste år- aller først i USA. De nye milliarden er god nyheter for selskapet som både i SUV-segmentet, men nå også i pickup-klassen, får sterk konkurranse fra Teslas Cybertruck.