Elbil-konseptet har fått navnet Vision-S.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det var ikke mange fakta Sony ville avsløre med sitt elbil-konsept, men de ønsket med avdukingen å dele sine tanker om framtiden mobilitet på teknologimessen CES i Las Vegas.

De ville dessverre ikke si noe om rekkevidde og størrelse på batteriet på nåværende tidspunkt. Det vi fikk vite om kjøreegenskaper var at elbilen får en toppfart på 240 km/t, vil gjøre unna 0-100 km/t på 4,8 sekunder og kommer med firehjulstrekk.

Men aller mest informasjon delte Sony om teknologien som kommer med elbilen.

33 sensorer

Det er totalt 33 sensorer installert både i og utenfor bilen. Dette sørger for at de på innsiden av elbilen passes nøye på.

Nettverket av sensorer i hele bilen muliggjør 360-graders gjenkjennelse av trafikkforholdene. Sensorene gir presis kjørehjelp, for eksempel avansert cruisekontroll, selvparkering og filskifteassistanse.

Programvareoppdateringer tillater kontinuerlig forbedringer, med sikte på å oppnå selvkjøring på nivå 4 eller høyere i fremtiden, hevder Sony

Inne i elbilen vil sensorer overvåke sjåførenes og passasjerers tilstand. Ansiktsuttrykket og kroppsbevegelsen vil bli brukt til å måle konsentrasjon og utmattelsesnivå, samt sende ut varsler etter behov.

Temperaturen vil bli justert i forhold til passasjerers tilstand og følelser.

Dahsboardet vil være preget av en stor skjerm, som de fleste elbil-konsepter har i disse dager.

Alt-i-alt var det mye teknologi som allerede elbil-konkurrentene har lansert eller som kommer på markedet.

Tilpassede høytalere

De kaller lydopplevelsen i elbilen for 360 Reality Audio, og den skal gi en helt spesiell lydkvalitet.

Målet er å skape en verden der hver passasjer kan glede seg over sin favorittmusikk i setene sine med en personlig lydkonfigurasjon.