Det var på ladestasjonen i Dal i Eidsvoll kommune at Tesla-entusiast og YouTuber’er «Tesla-Bjørn» så elbilen Polestar 2.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Elbilen testes nå i Norge og det var under lading at «Tesla-Bjørn» oppdaget elbilen fra Polestar, som er eid av Volvo.

I gang med produksjonen av prototype

Polestar er i gang med produksjonen av prøve-prototypen på fabrikken i Kina, bekreftet selskapet selv i en pressemelding på slutten av fjoråret. Prøve-prototypen av Polestar 2 skal sikre at elbilen lever opp til forventningene når produksjonen av elbilen kommer virkelig i gang i 2020.

Dette betyr at alt er i rute med tanke på utlevering av elbilen i 2020. I Norge har selskapet lovet at de som reserverer Polestar 2 før nyttår, vil få bilen levert i løpet av 2020.

Konkurransedyktig pris

På sine egne nettsider har Polestar informasjon om pris på elbilen fra kr. 478.000 og første levering fra mai 2020.

Det er ikke lenge siden at Volvos elbilmerke Polestar 2 slapp nyheten om at Norge blir ett av de to prioriterte landene for elbilen og avslørte produksjonsstart for elbilen fra tidlig 2020 i Kina.

Du har mulighet til å gjøre valg som koster noen titusener. Hvis du ønsker en annen lakkfarge enn svart, så må du ut med 9000 kroner for enten «snow», «Magnesium», «Thunder», «Moon» eller «Midnight». Hvilken farge du velger på lakken, vil også ha innvirkning på hva slags farge interiøret får.

Det meste er inkludert i standard-pakken, men du kan velge å legge til 50 000 ekstra for perfomance-pakken, som gir deg blant annet oppgradert bremsesystem, tilpassede dempere og 20 tommers felger.

Rekkevidde på 500 km

Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene. Effekten er på 300 kW og du får 660 i dreiemoment.

Foto: Roy Olav Høynes

Omtrent samme størrelse som Tesla Model 3

Bilen har to elektriske motorer og 78 kWh batterikapasitet. Ladeeffekten ligger på 150 kW, som er det samme som Jaguar I-PACE og Model 3 ligger på.

I størrelse er den svært sammenlignbar med Tesla Model 3 med sine 4607 millimeter lang, 1478 millimeter høy og 1800 millimeter bred, med en hjulbase på 2735 millimeter. Det gjør den drøye åtte centimeter kortere og litt smalere enn en Tesla Model 3. Til gjengjeld sitter du litt høyere i Polestar 2 enn i Tesla’en.

Foto: Roy Olav Høynes