Det var i går Tesla-aksjen nådde en ny milepæl, da de for første gang hadde større markedsverdig enn den tyske bilgiganten Volkswagen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I går steg Tesla-aksjen med 8,6 prosent til en pris på 594,50 dolar per aksje. Markedet mener nå at Tesla er verdt 107,2 milliar dollar. Det betyr at Tesla er verdens nest mest verdifulle bilprodusent, kun slått av Toyota.

Til sammenligning har Volkswagen en markedsverdi på 99,4 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Noe av årsaken til stigningen, skal være at analyseselskapet New Street Research hevder aksjeprisen skal opp mot 800 dollar på sikt.

Tesla-aksjer har mer enn doblet seg siden selskapet rapporterte et overraskende resultat i tredje kvartal, og fortalte investorene at det var foran planen å få frem sitt neste produkt, Model Y-crossover, og åpne fabrikken nær Shanghai.

Det har ført til at mange som spekulerte i at Tesla-aksjen skulle falle i verdi, har tapt store penger. Bare på to dager i 2020 tapte Tesla-skeptikere rundt 8 milliarder på dette. En av de i Norge som har tapt mye, er investor Jan Petter Sissener.

Bare i desember 2019 tapte han 25 millioner på Tesla.

Likevel ønsker han ikke å kjøpe Tesla-aksjer.