Starter leveringen av elbilen allerede i mars 2020.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det har tidligere gått rykter om at Tesla lå foran skjema med produksjonen av sin billig el-SUV, Model Y. Nå bekrefter selskapet at produksjonen allerede startet i januar i år, og at de forventer å levere de første Model Y til amerikanske kunder i mars 2020, fortalte Tesla under presentasjonen av resultatene for siste kvartal i 2019.

Tidligere var det forventet at elbilen skulle starte produksjon fra sommeren 2020.

Ingen endringer for norske kunder

Betydningen av at Tesla ligger foran skjema, får hittil ingen endringer for norske kunder som venter på elbilen.

– Vi har ikke meddelt noen endringer i tidslinjen for Model Y i Europa siden lanseringen: Produksjon av Model Y forventes å starte i begynnelsen av 2020 for Nord-Amerika, og tidlig i 2021 for Europa og Kina. Model Y Standard Range-produksjonen til Europa forventes å begynne i starten av 2022. Mer informasjon vil bli gitt på et senere tidspunkt, skriver Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge, i en e-post til Tek.no.

Øker rekkevidde

Tesla avslørte også at de oppjusterer rekkevidden fra 280 miles til 315 miles, ifølge den amerikanske EPA-standarden. I Norge og Europa bruker vi WLTP-standarden, og Tesla har enda ikke oppjustert rekkevidden for de norsk kundene enda.

Tesla Norge skal nå ta en titt på tallene.

– WLTP-rekkevidden i Model Y-konfiguratoren er estimert WLTP-rekkevidde. Vi kommer tilbake med presis WLTP-rekkevidde på et senere tidspunk, forteller Sandvold Roland.

Prisene for Model Y

Å legge inn en ordre krever et depositum på 15 000 kroner.

De ulike modellene med priser og rekkevidde:

  • Long Range, bakhjulsdrift, 441 000 kroner. Rekkvidde: 540 kilometer
  • Long Range, firehjulsdrift 474 000 kroner. Rekkevidde: 505 kilometer
  • Performance firehjulsdrift: 547 000 kroner. Rekkevidde: 480 kilometer
  • Standard Range, 333 871 kroner . Rekkevidde 370 kilometer, men det er basert på EPA-standard som er strengere enn den europeiske WLTP-standarden. Produksjonen starter i 2022. Denne kan per i dag ikke bestilles.

Legger du til 25 000 kroner får du også Model Y med syv seter.

– Bilen vil ha all funksjonaliteten til en SUV, men den vil kjøre som en sportsbil, sa Musk. Den råeste utgaven av Model Y, Performance, skal kunne gjøre 0–100 km/t på 3.7 sekunder.