Bare på to dager i 2020 så har aksje-spekulanter tapt minst 8 milliarder på at Tesla-aksjen skal falle i verdi.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Totalt har spekulantene tapt 27 milliarder på veddemålet om at Tesla-aksjen skal ned i verdi siden utgangen av 2018. Status for aksjen i dag er at den stiger kraftig og ligger på rekordhøye 443 dollar, skriver E24.

Det gir Tesla en markedsverdi på 80 milliarder dollar. Ingen andre bilprodusenter kan matche Tesla-aksjens stigning siden 2010. Til sammenligning har aksjer i bilindustrien samlet sett steget med 158 prosent på ti år, ifølge Automotive News

Det har ført til at Tesla kun blir slått av Toyota og Volkswagen når man sammenligner hvilke bilselskaper som er verdsatt høyest på børsen i verden. Tesla er for eksempel verdsatt 44 prosent høyere enn General Motors og nesten det dobbelte av Ford.

Model 3 er en storselger

Mye av årsaken til at Tesla-aksjen har gått så det suser, er naturligvis salget av deres første «billig-elbil», Model 3. Bare i Norge er det nå solgt over 15 000 Model 3 på ett år.

I tillegg har Tesla, ifølge selskapet selv, over 200 000 på lista for deres Cybertruck. I 2020 går også Teslas første billig SUV, Model Y, i produksjonen.

Totalen blir at markedene nå vurdere elbilselskapet til å være et av verdens mest verdifulle bilselskaper.