Amerikanske myndigheter skal undersøke påstander om at Teslaer akselererer av seg selv. Nå slår elbilprodusenten kraftig tilbake.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Den kjente investoren og Tesla-shorteren, Brian Sparks, har til sammen fått inn 127 klager som skal gjelde tilfeller av uønskede akselerasjoner.

Disse klagene skal være knyttet til 110 ulykker og 52 skadetilfeller.

Det at Sparks er Tesla-shorter, betyr at han har investert penger i at Tesla-aksjen skal falle i verdi. Selv om dette svekker troverdigheten til påstandene, så har amerikanske transportmyndigheter (NHTSA) lovet at de skal gjennomføre en grundig granskning av Tesla. I praksis kan det bety en gjennomgang av biler produsert fra 2013 til 2019, skriver Motor.no.

I et blogginnlegg slår nå Tesla tilbake, og hevder at påstandene falske:

«Denne begjæringen er helt falsk og ble brakt av en Tesla-shorter. Vi undersøkte hver eneste hendelse der sjåføren påstår at kjøretøyet akselererte i strid med deres handlinger, og i hvert tilfelle der vi hadde kjøretøyets data, bekreftet vi at bilen kjørte som ønsket. Med andre ord akselererer bilen hvis, og bare hvis sjåføren ba den om å gjøre det, og den bremser eller stopper når føreren bruker bremsen.», skriver Tesla i blogginnlegget.

Tesla skriver at de også samarbeider med amerikanske myndigheter for å gjennomgå påstandene fra Brian Sparks.