Tesla ble denne uka tidenes mest verdifulle amerikanske bilselskapet på børsen. En av de som taper store penger er investor Jan Petter Sissener

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det var på onsdag at Tesla-aksjen nådde en ny milepæl med en markedsverdi på nesten 89 milliarder dollar, etter en oppgang på fem prosent den dagen.

På toppen av det, er nå Tesla to milliarder dollar mer verdt enn både Ford og General Motors kombinert, skriver Business Insider.

Det har ført til at mange som spekulerte i at Tesla-aksjen skulle falle i verdi, har tapt store penger. Bare på to dager i 2020 tapte Tesla-skeptikere rundt 8 milliarder på dette. En av de i Norge som har tapt mye, er investor Jan Petter Sissener.

Bare i desember 2019 tapte han 25 millioner på Tesla.

Likevel ønsker han ikke å kjøpe Tesla-aksjer.

– Tesla er nå mer verdt enn Volkswagen. Volkswagen selger 11 millioner biler i året, Tesla selger 400.000. Audi var vel det nest mest solgte bilmerket i Norge i november, så jeg er veldig komfortabel med posisjonen, sier Sissener til Nettavisen.

Veddemålet om at Tesla-aksjen skal gå ned i pris, har vært hovedgrunnen til at avkastningen til Sissener sitt fond ikke har blitt større i 2019.