Ford Mach-E sin topputgave er allerede utsolgt.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Responsen har vært helt enorm. Den siste tiden har vi hatt ett av få eksemplarer i Europa på en liten Norgesturne. Rett og slett for å vise frem bilen til flest mulig. Også her er interessen stor, forteller Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Motor Norge.

Det er topputgaven First Edition til nesten 600 000 kroner som allerede er utsolgt i Norge. Med den får du 540 kilometers rekkevidde, firehjulstrekk og mye ekstrautstyr.

Ford Norge vil ikke bekrefte det eksakte antallet solgte av denne utgaven, men det er sannsynligvis over 1000, ifølge TV2.no/Broom.

Perfekt for Norge med firehjulstrekk og lang rekkevidde

Når den ankommer Norge høsten 2020, vil Mustang Mach-E være tilgjengelig med to forskjellige batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk drevet av to motorer som fordeler kreftene uavhengig mellom front og bakaksel.

Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har Mustang Mach-E en rekkevidde på opptil 600 kilometer. Med firehjulstrekk og den største batteripakken er det forventet at Mustang Mach-E vil levere 337 hestekrefter og et dreiemoment på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 kilometer.

Priser

Dette blir prisene for el-SUV’en:

  • For en godt utstyrt Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) med en rekkevidde på opptil 450 kilometer (standard range) er prisen fra 422 000 kroner.
  • En Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) long range med rekkevidde på opptil 600 kilometer og bakhjulstrekk vil koste fra 473 400 kroner.
  • Ønsker du firehjulstrekk og 540 kilometers rekkevidde vil svært godt utstyrte Mustang Mach-E AWD long range koste fra 554 400 kroner.
  • Klarer du deg med opptil 420 kilometer rekkevidde er prisen på AWD standard range fra 492 000 kroner.
  • Den komplett utstyrte «First Edition», med 540 kilometers rekkevidde og firehjulstrekk, kommer i et begrenset antall og koster 589 000 kroner. Den blir tilgjengelig i tre eksteriørfarger, Rapid Red, Carbonished Grey eller Grabber Blue. Grabber Blue er eksklusivt tilgjengelig til First Edition.

– Vi er fantastisk godt fornøyd med både utvalg og priser, alle varianter har et høyt nivå av standardutstyr. Vi planlegger for å levere et betydelig antall Mustang Mach-E i løpet av høsten 2020, men for å øke sjansen for å sette deg bak rattet i en helelektrisk Mustang-SUV mot slutten av neste år er det smart å være rask med forhåndsbestillingen. Spesielt den eksklusive First Edition-varianten – som bare produseres i et begrenset antall – kan det fort bli rift om, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

Ulike kjøremodus

Ford Mustang Mach-E har tre unike kjøremodus: stille, aktiv og utemmet. Kjøredynamikken og bilens understell er tilpasset den ønskede kjørestilen. Både styringen, lysene i kupeen, lyden og de heldigitale skjermene skifter karakter etter hvilken kjøremodus du velger.

Sømløs teknologi som tilpasser seg deg

Fords neste generasjon SYNC infotainment-system får også sin debut i Mustang Mach-E. Med et smart og moderne brukergrensesnitt som bruker maskinlæring for raskere å lære seg sjåførens preferanser. Det blir bare bedre og bedre tilpasset brukeren blant annet ved hjelp av svært avanserte OTA (Over The Air) systemoppdateringer. Akkurat som hos Tesla

Neste generasjonen SYNC har en touchskjerm på hele 15,5 tommer, og et adaptivt instrumentpanel gjør at du ikke trenger å bekymre deg for lange, avanserte menyer. Her kan du med berøring, sveipe- eller klypebevegelser, som alle er kjent med fra sin smarttelefon, enkelt finne frem til funksjonene du er på utkikk etter.

Over 500 liter plass

Mustang Mach-E har en såkalt frunk, et bagasjerom, under panseret foran. Dette er på hele 100 liter og er eksempelvis stort nok for en stor bag eller sekk. Det er drenerbart og kan lett vaskes, og er derfor også ideelt for ting som møkkete støvler eller sandete håndklær.

Bagasjerommet bak rommer 402 liter. Sammen med «frunken» gir dette en bagasjeromskapasitet på over 500 liter med alle setene i bruk. Med baksetene slått ned byr Mustang Mach-E på hele 1420 liter med plass bak forsetene.

Mustang Mach-E tilbyr også et panoramatak. Her er det brukt et spesielt belegg på glasset som beskytter mot ultrafiolette stråler. Dette gjør at det er kaldere i kupeen om sommeren og varmere om vinteren.

Tilgjengelig med hengerfeste

Avtagbart tilhengerfeste vil være mulig å ettermontere hos forhandler. Tilhengervekten er på 750 kg, og vil være tilstrekkelig for de flestes behov. Om man i spesielle tilfeller har behov for større kapasitet vil forhandler være behjelpelig med å finne løsninger.

Bilen er foreløpig ikke godkjent for taklast, men den har 60/40 nedfellbart baksete, og det vil bli utviklet løsninger for skistativ som monteres på hengerfestet.

To batteripakker og lynlading

Mustang Mach-E kommer både som standard range (med et 75 kWt batteri) og Long Range (99 kWt batteri). Sistnevnte med en anslått WLTP-rekkevidde på opptil 600 kilometer med bakhjulstrekk.

For å gi maksimalt med innvendig plass og optimal kjøredynamikk med et lavt tyngdepunkt, er batteriene plassert under gulvet mellom bilens to akslinger. Det har også gjennomgått omfattende tester i temperaturer ned mot 40 minusgrader. Batteriene er sikret i en vanntett batterikasse som igjen er omgitt av kollisjonsabsorberende materiale. Batteriet bruker et avansert «active liquid» system for avkjøling og oppvarming for å regulere temperaturen og dermed sørge for optimal ytelse i ekstremt vær, i tillegg til forbedrede ladetider.

Hele 80 % av ladingen av elektriske biler gjøres i dag hjemme. Ford vil derfor tilby en egen veggboks som gir inntil fem ganger raskere lading enn ved bruk av vanlig stikkontakt. På en bil med long range og bakhjulstrekk vil dette gi rundt 51 kilometer rekkevidde på en times lading**.

Det avanserte navigasjonssystemet identifiserer ladepunkter når du er ute på veien og hjelper sjåføren med å finne de mest praktiske stedene å stoppe for lading.

Ford er også en av eierne i ladenettverket IONITY. Dette selskapet har som mål å bygge 400 hurtigladestasjoner langs de store norske og europeiske fartsårene før slutten av 2020. Med en maksimal ladehastighet på 150 kW vil en Mustang Mach-E long range med bakhjulstrekk lade opptil 93 kilometer på 10 minutter. En standard range Mustang Mach-E vil kunne lades fra 10 % til 80% på rundt 38 minutter.