Det skal være store utfordringer med programvaren til Volkswagen ID.3 som skaper problemene.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Kjernen av problemet skal være at programvare-arkitekturen ble utviklet for raskt. Det skal ha ført til at komponenten i elbilen ikke snakker sammen, noe som visstnok kan føre til så mange som 100 feil på en og samme dag, hevder kilder innad i selskapet. Volkswagen selv aviser dette utad.

Internt jobber de med alt fra 3 til 12 måneder forsinkelse for ID.3, skriver Automotive News. Akkurat nå jobber visstnok 10000 teknikere med å løse problemene.

Før jul gikk det også rykter om at elbilen kunne bli utsatt, på grunn av de samme problemene.

Volkswagen i Norge er klare på at de opprinnelige datoene fortsatt gjelder.

– Vi har ikke fått ny informasjon fra fabrikken som bekrefter det (utsettelse på grunn av programvaren, journ. anm.) Det er fortsatt sommeren 2020 som gjelder for levering, skriver kommunikasjonssjef Anita Svanes for Volkswagen i importør Harald A. Møller i en SMS til Tek.no.

Foto: Volkswagen.