Renault leverer en by-elbil som skuffer med kortere rekkevidde enn konkurrentene.

Det kan se ut som om Renault har kopiert mesteparten av størrelsen til småelbilene Volkswagen e-Up!, Seat Mii og Skoda Citigo-e. Renault Twingo Z.E. er nemlig nesten like stor, unntatt i baksete hvor den kun har to seter istedenfor tre.

Kortere rekkevidde

Renault sin nye bil kommer til å få rundt 70 kilometer (WLTP) lavere rekkevidde enn de tre nevnte elbilen. Det betyr 180 km rekkevidde for den Twingo Z.E, som har et batteri på 21 kWh.

Alle de tre konkurrentene ligger rundt 250 kilometer i rekkevidde.

Det betyr at Renaults ny elektriske bil får hard konkurranse. Eneste måten den kan takle det på blir å legge seg i et lavere prissjiktet. Hittil har ikke Renault avslørt noe om prisen på elbilen som avdukes under bilmessen i Genève i neste uke.

Apple Carplay

Elbilen får Apples Carplay, Android Auto og en stor skjerm, som de fleste elbiler har i dag.

Foto: Renault

Renault har en berøringskjerm i midten hvor info som kart og radio finnes, mens det har en liten skjerm foran rattet som viser informasjons som hvor mye rekkevidde du har igjen og grader ute.

Speedometeret er analogt og minner veldig om en Mini Coopers speedometer som er i midten av bilen, bare at den i Twingo er plassert rett foran deg som sjåfør.

Fakta om Renault Twingo Z.E.

180km rekkevidde (WLTP) fra ett 21.3 Kwh batteri

Ladetid 22kw AC 63 minutter

Bagasjerom plass 174/240 liter

Antall seter 4

Lengde 3615 mm, bredde 1646 mm, høyde 1541 mm

Motoreffekt 60kw (81 Hk) 0-50kmt 4.2 sek 0-100kmt 12.6 sek

Foto: Renault.