Nå har Nissan i samarbeid med lyd- og søvnekspert utviklet et vuggesang-album som sikrer søvn samtidig som klodens spares for CO2-utslipp.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Nå har Nissans ingeniører i i samarbeid med lyddesigner og søvnekspert Tom Middleton, utviklet søvnvennlige lydspor for spedbarna. Resultatet er introduksjonen av Nissan LEAF Dream Drive – verdens første utslippsfrie nattasanger. Lydsporene etterligner den fredelige lydfrekvensen som oppleves fra en summende bensin- eller dieselmotor, men nå altså uten noen form for CO2-utslipp.

I en stor studie foretatt av Explain the Market sist november blant 7500 forbrukere i flere europeiske land, blant annet fra Norge, så kommer det fram at et stort flertall av småbarnsforeldre lider av søvnmangel.

65 prosent av de spurte småbarnsforeldrene med barn under to år opplever i hverdagen frustrasjon over søvnmangel. De svarer også at de de sover mindre enn fem timer i løpet av natten.

For å få spedbarna til å sove tyr derfor mange til bilkjøring, som ofte viser seg å ha en søvndyssende effekt takket være den brummende motorduren i en fossilbil. I lydløse elbiler har dette imidlertid vært en utfordring fram til nå, mener Nissan.

Undersøkelsen viser at 57% av de spurte benytter seg av biljøring for å få barna til å sovne minst en gang i uken. Ifølge Paul Speed-Andrews, leder for støy- og vibrasjonsutvikling i Nissan, så har nyvinningen potensielt store fordeler.

– En elbil som Nissan LEAF er for kloden et bedre valg for såkalt drømmekjøring. Biler med forbrenningsmotorer overfører en lydfrekvens, en kombinasjon av hvit, rosa og brun støy varierte i tone – og skaper et orkestralt lydbilde som er spesielt beroligende og trøstende for barn. Dette har vi forsøkt å simulere, sier Speed-Andrews.

Nissan Dream Drive-albumet består av fem lydspor, hvor hvert av dem varer i tre minutter. Med denne tjenesten tilgjengelig kan foreldre med elbiler nå kjøre rundt med sine småbarn inntil de sovner uten å måtte lide av noen form for dårlig samvittighet for å forurense unødig.