I løpet av våren når Norge et viktig klimamål: Én av 10 personbiler på norske veier er fullelektriske.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I 2008 satte Samferdselsdepartementet ned et utvalg for å utarbeide en handlingsplan for elektrifisering av veitransporten. Utvalgets ambisjon var 10 prosent ladbare biler innen 2020. Dette ble sett på som et svært ambisiøst mål. Nå nås målet med god margin. 

– Mange har æren for den norske elbilsuksessen og vi har stor grunn til å feire. Når vi nå når et viktig klimamål, bør det gi inspirasjon for elbilpolitikken videre. Allerede i 2025 skal 100 prosent av nybilsalget i Norge være elbiler. Da må vi styrke satsingen, heller enn å diskutere nedtrapping, sier generalsekretær i Norsk elbilforening Christina Bu.

I dag ruller det rundt 280 000 elbiler på norske veier, og noen utvalgte modeller har bidratt til at andelen av elbiler har blitt såpass høy.

Disse fem modellene er toppselgerne i Norge:

ModellAntall solgte
Nissan LEAF 59 502
Volkswagen e-Golf 43 049
BMW i3 25 567
Tesla Model S 20 605
KIA Soul 17 728