Kommer støv og sand på baksetene uten at noen har brukt de.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Harald Holene kjøpte en Jaguar I-PACE i fjor høst, og etter tre uker så han en del støv og sand i baksetene. Ingen hadde brukt de, så det overrasket han litt.

– En uke senere, etter at vi hadde vært på hytta, hadde vi lagt en del poser i baksetet. Da jeg skulle ta dem ut så jeg at samtlige var dekket av et fint lag av støv. Da jeg sjekker nærmere var det sandkorn over hele baksetet. Det var da jeg skjønte jeg måtte ta kontakt med Jaguar, forteller Holene tik Tek.no.

Ingen kompensasjon

Han har ikke fått noen kompensasjon, selv om importøren har bekreftet at flere har det samme problemet.

– Så da sitter jeg her med en bil som det kommer sand og støv inn i baksetet på mens jeg kjører. Ingen vet hvordan det skal fikses, eller hvor det kommer fra. Jeg frykter jo at dette stammer fra sølevann som legger seg mellom bil og batteri. Om det er det som er problemet så tørker det der, før det kommer seg inn i bilen. Hva vil da skje med det elektriske utstyret i bilen som har blitt utsatt for saltlake på denne årstiden?, spør Holene retorisk til Tek.no.

Jaguar Land Rover Norge lover nå å ta tak i problemet.

– Vi kjenner til problemet og jobber nå med å utarbeide en løsning. Kundene det gjelder vil bli innkalt direkte av deres lokale verksted for å få utbedret problemet, skriver Vilde Riise, kommunikasjonsansvarlig i Jaguar Land Rover.