Tesla-sjef, Elon Musk, er tydelig på at bensin- og diesel-biler kommer til å falle i verdi framover.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det har skjedd store endringer i bilmarkedet på få år i Norge, særlig etter Tesla og andre elbiler har gjort det svært godt blant nybilkjøpere.

Dette skaper også usikkerhet om hvordan prisene for bensin- og dieselbiler vil utvikle seg de kommende årene. Tesla-sjef, Elon Musk, er tydelig på at elbil-revolusjonen vil få store konsekvenser.

På Twitter uttalte han nylig dette:

Bak Tweeten til Musk, ligger blant annet hans klokketro på at Teslaer med selvkjørende egenskaper kommer til generere inntekter for eierne i framtiden.

Robot-taxier

I første halvdel av 2019 hadde elbil-selskapet «Tesla Autonomy Investor Day», der de viste fram sin nyeste selvkjørende teknologi. Under presentasjon slapp sjefen i Tesla, Elon Musk, nyheten om robot-taxi, et selvkjørende bildelings-nettverk. Dette kommer allerede i løpet av nest år, lovte Musk, skriver nettstedet electreck.

Robotaxier vil kunne generere opptil 30 000 dollar (255 000 kroner) i inntekter per år for Tesla Model 3- eiere, hevdet Musk på scenen.

Han sa også dette om de som ikke kjøper Teslaer med selvkjørende egenskaper:

– Det vil være økonomisk galskap å kjøpe noe annet enn en Tesla, mente Musk.

Tjenesten robot-taxi vil lanseres i Tesla-app’en. I appen vil Tesla-eiere kunne tilgjengeliggjøre sine biler for andre, slik at de kan tjene penger eller tilkalle en selvkjørende elbil for å plukke dem opp og ta dem til en destinasjon.

Musk hevdet videre at det vil være en million robot-taxier på veiene i slutten av neste år, på samme tid som de lanserer den helt selvkjørende teknologi på Tesla’er.