DS Aero Sport Lounge er en ny tolkning av elektrisk SUV. Spennende interiørdetaljer, materialvalg og design gjør dette til en svært i øyenfallende bil.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

DS Aero Sport Lounge er en konseptbil, og viser tydelig hvilken vei DS går i. DS er luksusmerket til den franske bilprodusenten PSA, som har biler som Peugeot og Citroën i porteføljen.

Dashbordet og setene er blant annet kledd i mosaikk laget av halmstrå. I tillegg er interiøret utformet i hardt vevet sateng. Den kupéformede SUV-modellen har også LED-lys utformet som en tredimensjonal veving.

Foto: DS

Rekkevidde på over 600 km

DS Aero Sport Lounge er 5 meter lang, og selv om taket buer nedover for å gi en aerodynamisk kupédesign, blir det god plass innvendig. Felgene er på 23-tommer og bilen lever samlet 680 elektriske hestekrefter. Dette er koblet til et batteri på 110 kWt. Rekkevidde i henhold til WLTP blir 650 kilometer. 0 til 100 går unna på 2,8 sekunder.

Alle med hver sin skjerm

Store skjermer er ikke lenger den eneste løsningen. I denne bilen har alle passasjerer hver sin skjerm, hvor de kan betjene egne innstillinger. I tillegg finnes et system fra Ultraleap som gjør det mulig å registrere bevegelser med hendene i løse luften. Sensorer registrer bevegelse og små ultralydhøyttalere skaper en oppfatning av berøring. Informasjonen projiseres i frontruten.

Foto: DS

IRIS, DS Aero Sport Lounges kunstige intelligens, gjør at mange funksjoner også kan betjenes med stemmen.

Konseptbilen DS Aero Sport Lounge vises på bilmesse i Genève til uken.

Foto: DS