Care by Volvo, som abonnementstjenesten heter, lanseres utelukkende med elektrifiserte Recharge-modeller å velge mellom.  

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Kunder som velger Care by Volvo, betaler ingen forskuddsleie, og den faste månedsprisen dekker utgifter som forsikring, regelmessig service, dekkhotell, dekkskift, vinterhjul og erstatningsbil ved behov. 

Åpner med ladbar XC40 
I Volvos bilabonnement kan kunden bestille bilen på nettet med noen få klikk, ved å besøke en Volvo-forhandler eller ringe Care by Volvo-teamet. 

– Care by Volvo er et totaltilbud som gir kunden betydelig valuta for pengene og som møter en økende etterspørsel i markedet. Vi skal fortsette å utvikle konseptet i takt med tilbakemeldinger fra kundene våre, sier Hermod Wallestad, som er ansvarlig for Care by Volvo i Norge.  

I Norge kommer Care by Volvo utelukkende med helelektriske biler eller ladbare hybrider, som i Volvo er samlet i den elektrifiserte modellporteføljen Recharge.

Først ut er den kompakte SUV-en XC40 Recharge som ladbar hybrid. Det koster 7990 kroner per måned. 

De neste ukene blir den fulgt av flere modeller, for eksempel helelektriske XC40 Recharge Pure Electric, med firehjulsdrift og en rekkevidde på over 400 kilometer. Månedsprisen for denne er enda ikke avklart.

Enkelt bilhold 
I Bilundersøkelsen 2020 av Finn.no* rangerer respondentene bilabonnement som den nest mest attraktive eieformen, etter kjøp. Undersøkelsen viser at det er unge under 30 år som bor i urbane strøk som er mest positive til bilabonnement. 

– Mange av dagens kunder er vant til å abonnere på varer og tjenester på en enkel måte, og flere vil ha det like åpent og enkelt når det gjelder å velge bil. Mange er dessuten miljøbevisste. Med utelukkende elektrifiserte modeller kan Care by Volvo tilby miljøvennlig mobilitet, på enklest mulig måte, forklarer Wallestad. 

I Care by Volvo får kunden prøve tjenesten i 30 dager med angrerett og ingen bindingstid. Deretter løper kontrakten, og man har muligheten til å bytte modell eller levere tilbake bilen med tre måneders varsel.