Det har nettopp blitt bekreftet fra Volkswagen at man fremover stenger aktiviteten midlertidig på flere av Volkswagen-konsernets fabrikker.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Den norske importøren Harald A. Møller AS følger opp berørte kunder sammen med det norske forhandlerapparatet.

– Vi har foreløpig ikke fått full oversikt over hvordan dette påvirker enkeltkunder i vårt marked. Vi kommer fremover til å kartlegge dette og følge opp hver enkelt kunde som kan oppleve forsinkelser. Vi har biler på lager i Norge og biler produsert og på vei til Norge, og slik situasjonen er nå kan disse utleveres som planlagt via forhandlerapparatet vårt, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør for Harald A. Møller A

Om kort tid skal Volkswagen levere Volkswagen ID.3 til norske kunder, men det er usikkert hvilke konsekvenser viruset vil få for leveringen. Tusenvis av norske kunder står på venteliste for elbilen. I tillegg skal de lansere og levere elbiler for sine andre merker også.

I Norge påvirkes merkene Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, SEAT, Audi og ŠKODA. Hvert merke, i samarbeid med forhandlerapparat og showroom følger opp kunder som har bestilt kjøretøy som opprinnelig skal produseres i det aktuelle tidsrommet.