Nå er tallene for februar klare, og Audi e-tron troner igjen øverst på pallen og er mest solgte modell hittil i år.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Årets to første måneder er unnagjort, og februar-tallene har akkurat blitt klare. Utleveringsstatistikkene viser tydelig at Audi, med e-tron i spissen, fortsetter fremgangen også i februar. I tillegg til å ha den mest utleverte bilmodellen i hele det norske markedet hittil i år, er Audi også landets nest største bilmerke, bare noen titalls biler unna førsteplassen.

I februar ble det registrert 1133 Audi e-tron på norske veier. Elbilen nest øverst på lista var Volkswagen e-Golf 747 biler, viser tallene til elbilstatistikk.no

– Veldig gøy

Foreløpig er det bare SUV-versjonen av e-torn 55 og e-tron 50 som har ankommet markedet. Sportback-utgaven i både 55 – og 50 – versjonen er rett rundt hjørnet og ankommer i løpet av våren. I tillegg kommer den nylige offentliggjorte S-utgaven, med tre motorer, av begge modellene i løpet av sommeren.

– Det er naturligvis veldig gøy at vi fortsatt opplever den enorme etterspørsel etter Audi e-tron og at vi er så tett på å være Norges største bilmerke. Det er en milepæl for oss. I tillegg er det svært gledelig at e-tron for andre måned på rad er Norges mest solgte bil, og at vi kan imøtekomme etterspørselen med produksjonskapasiteten. Vi har både ferdig produserte biler klare for rask levering, samtidig som vi har sikret et solid volum og produksjonsplasser, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

Tidenes år for Audi

Slik året har startet, er Sinervo fortsatt trygg på at 2020 kommer til å bli tidenes år for Audi i Norge:

– Vi har god tilgang til alle fire varianter av e-tron, samtidig som den nylig offentliggjorte S-versjonen med tre motorer blir tilgjengelig over sommeren. Her snakker vi praktisk familie-bil med kjøreegenskapene til en sportsbil. Vi får nå helelektriske modeller som treffer de flestes ønsker og behov, og kombinert med god tilgang til biler, ligger alt til rette for at vi tror dette blir et rekordår for Audi, sier hun.

Norges mest solgte SUV

Totalt i 2019 ble Audi e-tron Norges mest solgte SUV, en klasse som ellers domineres av biler med forbrenningsmotorer. Allerede i oktober i fjor ble Audi e-tron 55 månedens mest solgte bil etter knappe ni måneder på markedet, og i november 2019 ble Audi e-tron Sportback lansert på LA Motor Show – både som 50- og 55-variant. De første e-tron 50 bilene kom på veien rett før nyåret, og allerede nå er det mange kunder som har fått utlevert sin e-tron 50. Det betyr at Audi i dag kan skilte med hele fire varianter av det som hittil i år er Norges mest populære bil – i tillegg til at ytterligere to versjoner kommer på markedet senere i år.

Totalt leverte Audi Norge ut 1243 biler i februar. Det er merkets beste måned noensinne og gjør at Audi er helt med i teten om å være Norges største bilmerke, med Audi e-tron som markedets mest solgte elbil, mest solgte SUV og mest solgte modell hittil i år. Totalt har Audi levert ut 2242 biler i januar og februar.

– Dette er en prestasjon drevet av to e-tron-varianter. Snart har vi seks varianter i markedet, i tillegg er lanseringen av to helt nye elbilmodeller nært forestående. 2020 blir det beste året i Audi Norges historie, avslutter Sinervo.