En av verdens største kvalitetsundersøkelser av biler har utropt Nissan LEAF til vinner av kompaktklassen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det er amerikanske J.D. Power som har gjennomført sin årlige kvalitetsundersøkelse av biler i ulike størrelser og klasser. Studien har blitt gjennomført i 25 år og er svært grundig.

Elbil til topps for første gang

For første gang går en elbil til topps i undersøkelsen. Det er Nissan LEAF som vinner kompakt-klassen foran Chevrolet Cruze og Toyota Corolla.

– Dette viser med all tydelighet at Leaf holder et høyt kvalitetsnivå, og det sammenfaller veldig med erfaringene vi har i Norge. Leaf-kundene er faktisk de mest fornøyde kundene vi har, sier Nissans norske kommunikasjonssjef, Knut Arne Marcussen til Motor.no.

Kvalitetsundersøkelsen er grundig og følger bilene over tre år. LEAF’en, og resten av bilene som er undersøkt denne gangen, er altså 2017-modeller.

I Norge er Nissan LEAF landets desidert mest solgte elbil, med snart 60 000 rullende på veiene. Det er omtrent 17 000 flere elbiler en Volkswagen e-Golf, som er nest mest solgt.

134 feil er snittet

Per 100 biler fant undersøkelsen 134 feil i snitt i løpet av tre år. For LEAF sin del lå snittet på 83 feil per 100 biler.

Totalt var det mer enn 36 000 eiere av biler som var med i undersøkelsen. Den beste bilen uansett klasse ble Lexus ES med 52 feil per 100 biler.