Det nye elbilkonseptet Prophecy tar Hyundais design til neste nivå.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Hyundai Motors slipper nå det helt nye elbilkonseptet Prophecy. Det visjonære konseptet uttrykker Hyundais siste designfilosofi ‘Sensuous Sportiness’, og bygger videre på linjen fra Hyundai 45 som ble vist under IAA i Frankfurt høsten 2019. I likhet med 45 tas kompleksiteten ned til fordel for rene linjer.

– Vi har skapt et ikon som etablerer en ny standard for elbiler samtidig som det flytter Hyundais designvisjoner til enda bredere horisonter, sier SangYup Lee, lederen av Hyundais globale designsenter.

God aerodynamikk

Designet gir god aerodynamikk. Felgenes propelldesign er en del av dette, og sørger for at luft trekkes inn og kanaliseres langs bilens sider.

Prophecys identitet som elbil er også i bilens understell. Et bredt luftinntak som er plassert under støtfangeren sluser inn frisk luft for å gi svært effektiv kjøling av batteripakken.

Fordeler med elbilplattform

Interiøret i Prophecy drar nytte av fordelene som ligger i elbilplattformens allsidighet og plass. I stedet for et tradisjonelt bilinteriør har Prophecy et desing som gir god romfølelse.

Foto: Hyundai

I stedet for et ratt har bilen joysticker. En rekke funksjoner er tilgjengelige direkte fra joystickenes integrerte knapper, og bidrar til økt sikkerhet og komfort, ifølge Hyundai