Produksjonen av Polestar 2 har offisielt startet i Luqiao, Kina. Med levering først til Europa, deretter Kina og Nord-Amerika, melder Polestar.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Verden står overfor enorme omveltninger i møte med coronavirus pandemien, kommenterer Polestars administrerende direktør Thomas Ingenlath.

– Vi starter produksjonen nå under disse utfordrende omstendighetene– med fokus på helsen og sikkerheten til våre ansatte. Dette er en stor bragd og et resultat av en sterk innsats fra de ansatte i fabrikken og teamet som sikrer forsyningskjeden. Jeg har enorm respekt for hele teamet – takk til dem, sier Ingenlath.

Polestar 2 ble offentliggjort i februar 2019 og er tilgjengelig for 10 land i Europa, Kina og Nord-Amerika. Fra å være mulig å reservere med et refunderbart depositum, blir nå endelige ordre for hvert lanseringsmarked åpnet fortløpende.

Leveres sommeren 2020

Den helelektriske fastback-utgaven er tilgjengelig i første produksjonsår med 300 kW (408 hk) og 660 Nm, firehjulsdrift og en batteripakke på 78 kWh som gir en rekkevidde på 470 km (WLTP). Polestar 2 er også verdens første bil som har et innebygd infotainment-system drevet av Android, med Google Assistant, Google Maps og Google Play Store.

Levering til kundene er ventet å starte sommeren 2020 for et marked om gangen, først i Europa og deretter i Kina og Nord-Amerika.