Teslas billig SUV, Model Y, har fått sine første leveringer i USA, og med det så har Tesla også lansert eiermanualen for bilen. Med manualen får vi vite mye spennende om Model Y.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Hvor stor er Model Y

Noe av det viktigste som Tesla-interesserte fikk vite var størrelsen på Model Y. Målene er som følger:

  • 4.751 millimeter lang
  • 1.921 millimeter bred (uten speil)
  • 1.624 millimeter høy.

Hvis vi sammenligner størrelsen med Model 3, er Model Y seks centimeter lengre, syv centimeter bredere og 20 centimeter høyere.

Bakkeklaringen for Model Y er på 16,7 centimeter. Model 3 har en klaring på 14 centimeter.

I tillegg vil passasjerene i baksete få betraktelig bedre plass enn i Model 3. Den øker fra 894 millimeter til 1.029.

Endelig med varmepumpe

Hvorfor varmepumpen kom først nå er ett spørsmål mange nordmenn har spurt seg. Model Y blir første Tesla med dette. En av grunnene kan være at fokuset skifter mer vekk fra California til kjøligere markeder som i Norden. Mange nordmenn har etterlyst dette, ettersom en varmepumpe bedrer rekkevidde på vinterstid.

Må vente

Selv om Tesla har startet leveringene i USA, så har ikke dette fått noen betydning for kunder i Norge:

– Vi har ikke meddelt noen endringer i tidslinjen for Model Y i Europa siden lanseringen: Produksjon av Model Y forventes å starte i begynnelsen av 2020 for Nord-Amerika, og tidlig i 2021 for Europa og Kina. Model Y Standard Range-produksjonen til Europa forventes å begynne i starten av 2022. Mer informasjon vil bli gitt på et senere tidspunkt, sa Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge, til Tek.no nylig.