Polestar vil med sitt nye konsept Precept vise fram framtidens elbil.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

De aller fleste nordmenn gleder seg til levering av Polestar, som er rett rundt hjørnet – og flere elbiler skal det bli. Volvo-eide Polestar har store ambisjoner for sine elbiler framover:

– Precept er en erklæring, en visjon av hva Polestar står for og hva som gjør merket relevant. Bilen er et svar på de åpenbare utfordringene samfunnet og industrien står overfor. Dette er ingen drøm for en fjern fremtid, Polestar Precept er en forhåndsvisning av fremtidens biler og viser hvordan vi vil bruke innovasjon for å minimere miljøavtrykket vårt, sier Thomas Ingenlath, direktør for Polestar.

Fjerner sidespeil, bakspeil og bakvindu

Sidespeilene er byttet ut med kameraer, som skaper bedre aerodynamikk og dermed også bedre rekkevidde. Polestar har også fjernet bakspeilet med et kamera. Det viser alt som foregår bak elbilen på grunn av et vidvinkelkamera som er montert bak på Precept.

I tillegg er det ikke et bakvindu, noe som fører til at de strekker glasstaket forbi baksetene.

Øyesensor

Øyesporing gjør at bilen kan overvåke førerens blikk og justere innholdet i ulike skjermer etter dette. 

Skjermen er som i moderne elbiler stor med sine 15 tommer. Programvaren er utviklet i nært samarbeid med Google, akkurat som Polestar 2.

– Polestar Precepts estetikk er forankret i sofistikert teknologi i stedet for å se bakover etter historiske bilreferanser, sier Maximilian Missoni, designansvarlig i Polestar.

Frontgrillen er fjernet

Frontgrillen er skiftet ut med Polestar SmartZone. Det betyr at nå at grillen er erstattet med teknologi som skal bidra til sikkerhet og selvkjørende egenskaper.

Precept har en integrert frontvinge over SmartZone som akselererer luftstrøm over det lange panseret. På den måten kan luften tidligere får kontakt med overflaten, noe som styrker den aerodynamiske effektiviteten og dermed øker bilens rekkevidde.