Det kommer svært mange spennende elbiler allerede til neste år. Disse fem mener vi du bør sette høyt på ønskelista.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Volkswagen ID.3

Foto: Volkswagen

Lanseringsmodellen som kommer først til Norge er ID.3 1ST,. Den har en rekkevidde på opptil 420 km (WLTP), med tre utstyrsversjoner tilgjengelig.
Batteriet i lanseringsmodellen er av batteristørrelsen som er forventet å bli mest populær, med 58 kWh utnyttbart energiinnhold.

Senere vil produksjonsmodellen kunne leveres med et mindre batteri på 45 kWh og rekkevidde opptil 330 km, og et større batteri på 77 kWh og en maksimal rekkevidde på 550 km.

Norske priser for ID.3 1ST starter på under 330.000 kroner. Bilene blir levert til norske kunder fra midten av 2020.

Polestar 2

Foto: Polestar

Polestar 2, elbil-produsenten som er eid av Volvo, skal produsere den første elbilen som konkurrerer direkte med Tesla Model 3. Med en offisiell rekkevidde på 500 kilometer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene.

På sine egne nettsider har Polestar oppdatert med informasjon om pris på elbilen fra kr. 469.000 og første levering fra mai 2020.

Volvo XC40 Recharge

Foto: Volvo

Volvo åpnet nylig en interesseliste for norske kunder og etter fem dager hadde over 5000 nordmenn satt seg på interesselisten. Totalt er det 7500 på listen.

Batteriet i XC40 er på 78kWh (nominelt) og Volvo har foreløpig estimert en rekkevidde på rundt 400 kilometer.

De to motorene gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen går fra 0 – 100 på 4,9 sekunder. Det blir mulig å bestille XC40 Recharge med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo. 

XC40 Recharge vil ha en veiledende pris fra kr. 490.000, – eks. frakt og levering. Priser på ekstrautstyr og utstyrspakker blir klare nærmere salgsstart. 

De første bilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2020 og levering fortsetter utover i 2021. 

Skoda Vision IV

Foto: Skoda

Hittil er el-SUV’en kun vist fram som konsept, men neste år skal den endelige produksjonsklare elbilen vises fram. 0-100 er unnagjort på 5,9 sekunder og konseptbilen har en toppfart på 180 km/t. Den imponerende rekkevidden er oppgitt til 500 km ifølge den nye WLTP-standarden.

Batteriet har en kapasitet på 83 kWh og kan lades fra 0 til 80 prosent i løpet av bare 30 minutter. Dette gjør VISION iV til en praktisk, men også dynamisk og spennende bil som kan dekke de fleste behovene.

SKODA forventer å starte kundeutleveringer av bilen mot slutten av 2020. Det er usikkert om dette også gjelder i Norge, men vi krysser fingra og har den derfor med på lista. null

Fords Mustang-inspirerte el-SUV

Når den ankommer Norge høsten 2020, vil Mustang Mach-E være tilgjengelig med to forskjellige batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk drevet av to motorer som fordeler kreftene uavhengig mellom front og bakaksel.

Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har Mustang Mach-E en rekkevidde på opptil 600 kilometer. Med firehjulstrekk og den største batteripakken er det forventet at Mustang Mach-E vil levere 337 hestekrefter og et dreiemoment på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 kilometer.

Prisene er som følger:

  • For en godt utstyrt Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) med en rekkevidde på opptil 450 kilometer (standard range) er prisen fra 412 000 kroner.
  • En Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) long range med rekkevidde på opptil 600 kilometer og bakhjulstrekk vil koste fra 463 400 kroner.
  • Ønsker du firehjulstrekk og 540 kilometers rekkevidde vil svært godt utstyrte Mustang Mach-E AWD long range koste fra 544 400 kroner. Klarer du deg med opptil 420 kilometer rekkevidde er prisen på AWD standard range fra 482 000 kroner.
  • Den komplett utstyrte «First Edition», med 540 kilometers rekkevidde og firehjulstrekk, kommer i et begrenset antall og koster 589 000 kroner. Den blir tilgjengelig i tre eksteriørfarger, Rapid Red, Carbonished Grey eller Grabber Blue. Grabber Blue er eksklusivt tilgjengelig til First Edition.