Hyundai Motor har sluppet nye detaljer om den helelektriske konseptbilen Prophecy.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I en ny walk-around video med Hyundais designsjef Luc Donckerwolke avsløres nye detaljer om inn- og utsiden av konseptbilen Prophecy.

Konseptbilen ble først vist under en digital premiere i mars. Selv om Prophecy er et konsept, speiler navnet at denne bilen er mer enn bare det. Prophecy viser ideer og egenskaper som Hyundai vil utvikle i fremtiden.

Et klassisk design med en optimal form

Hyundai Prophecy er inspirert av biler fra 1920 og -30-tallet, med en glatt og kupéaktig form. Flytende kurver og myke linjer gjør at bilen skiller seg fra det kantete designet i konseptet 45, som er Hyundais andre elbildesign for kommende modeller. Prophecy har imidlertid også store paralleller til 45, blant annet gjennom designspråket med piksellamper. Prophecys dynamiske form og uttrykksfulle hekkspoiler gir den et sportslig uttrykk, og de propellformede felgene sørger for lavere luftmotstand. Designet er basert på Hyundais designidentitet ‘Sensuous Sportiness’.

Et nyskapende interiør

Innsiden av Hyundai Prophecy gir en avslappende atmosfære, med mørke farger og naturlige materialer. Hensikten er å skape en helt ny opplevelse om bord.

– Ordet ‘Sensuous’ integrerer verdien av mer følelser i våre bildesign. ‘Sportiness’ impliserer dynamikk, og at bilen er i samspill med det som skjer rundt oss. ‘Sensuous Sportiness’ handler ikke om et nytt språk eller en ny filosofi. Det handler om et nytt konsept om hvordan vi skaper våre biler, sier Luc Donckerwolke i Hyundai.

En av de mest unike karakteristikkene ved Prophecy er at den mangler et tradisjonelt ratt. Mens et ratt sitter høyt oppe på dashbordet rett foran sjåføren, styres Prophecy med joysticker som er plassert lavt og behagelig i hendene til sjåføren. En joystick er plassert på midtkonsollen, mens den andre sitter i døren. Dette gir en komfortabel kjørestilling, og gir dessuten langt mer plass i dashbordet til andre elementer. I tillegg kan man styre 90 prosent av bilens funksjoner fra knapper på joystickene. Dette ergonomiske oppsettet er det Hyundai kaller ‘Intuitive Human Interface’. Det gir ikke bare økt sikkerhet og komfort, men bidrar også til at alle om bord i bilen får endre større utsyn.

En perfekt sittestilling

Det er ikke bare joystickene som bidrar til en ny grad av ergonomi i Prophecy. Hyundai har også utviklet ‘Smart Posture Care System’, som gir sjåføren muligheten til å velge en helt optimal sittestilling. Basert på sjåførens vekt, høyde og sittehøyde kan bilen selv foreslå den beste seteinnstillingen, og bilen tilpasses automatisk etter sjåførens fysiske form. Systemet styrer setet, joystickene, speilene og head-up displayet.

Fullstendig ro

Infotainmentsystemet i Prophecy er integrert i en stor skjerm som strekker seg på tvers av hele bilens bredde. Når man ikke kjører bilen selv, vil man kunne aktivere ‘Relax Mode’. I dette moduset vil setene gå til en tilbakelent stilling, mens dashbordet vil flyte ned. Dermed vil man kunne se på innhold på den store skjermen i en avslappende sittestilling. Etter hvert som autonome kjøreteknologier utvikles vil bilens funksjon som et avslappende rom bli stadig viktigere.

Renser luften inne og ute

Prophecy er et nullutslippskjøretøy, men bilens miljøvennlige teknologier strekker seg langt forbi dette. Ved hjelp av et unikt luftrensesystem med filter for finkornede partikler sørger Prophecy for ren luft både i kupéen og utenfor. Når partikkelnivåene i kupéen blir for høye, henter bilen frisk luft utenfra, som blir renset og filtrert, før den sirkuleres i bilen. Når det ikke er behov for ny luft i kupeen, sender bilen renset luft rett ut gjennom kanaler i dørene. Denne prosessen skjer ikke bare når Prophecy kjøres, men også når den står rolig eller til lading. Bilen renser også luften når det ikke er noen om bord, og bidrar derfor til lokal luftrensing. Systemet er dessuten langt mer effektivt enn tradisjonelle klimaanlegg.

Helelektrisk plattform

Prophecy og 45 er de to første bilene som er basert på Hyundais nye dedikerte elbilplattform ‘E-GMP’, eller Electric Global Modular Platform. Denne plattformen åpner en ny verden av muligheter for design og komfortinnovasjoner. Elektriske drivlinjer er langt mer kompakte enn tradisjonelle forbrenningsmotorer, og det gjør at man ikke trenger den samme plassbruken i front av bilen og i bilens midtkonsoll. Dermed kan bildesignerne buke denne plassen til å skape smarte løsninger for passasjerene og funksjonaliteten i bilene.