Sjekk hvilke elbiler som gir deg flest kilometer i rekkevidde på et 20-minutters ladestopp.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

For mange elbileiere lurer nok på dette spørsmålet: Hvor fort tar det faktisk å lade elbilen min. Da tenker nok en del folk at jo høyere ladeeffekt bilen kan ta, desto raskere lader den.

Det er ikke alltid tilfellet, fordi ladeeffekten sier kun noen om den høyeste, teoretiske effekten bilen kan få inn ladeporten. Heldigvis for potensielle elbilkjøpere, så har P3 Group, et internasjonalt konsulentselskap, laget en undersøkelse over hvor fort elbiler faktisk lader i den ekte verden.

Dataene til rangeringen har konsulentselskapet fått fra en nederlandsk ladeleverandør samt egne tester.

Porsche Taycan topper listen

Alle ebilene i testen startet med 20 prosent igjen i batteriet, og rangeringen baserer seg på hvilke elbiler som ladet flest kilometer på 20 minutter.

Porsche Taycan lades raskest med 216 km rekkevidde etter 20 minutter. På en nær andreplass, kommer VW ID.3. Hovedårsaken til at Taycan topper listen, er fordi den lader på en 350 kW-lader

Foto: Skjermdump fra P3 Group

Det som kanskje overrasker, er at ID.3 faktisk slår Taycan i rekkevidde etter 30 minutter lading. En mulig forklaringer er at Taycan har ett mindre batteri.

Tesla Model 3 Norges mest solgte bil i fjor kommer på en tredjeplass, rett bak ID.3, med 197 km etter 20 minutter ladning på supercharger V3. Det er greit å nevne at supercharger-nettverket til Tesla i Norge består for det meste av versjon 2 (V2), mens det i testen er V3-lader som brukes. Hittil i Norge har vi en V3-lader på Liertoppen, som gir en effekt på maksimalt 250 kW.

Ikke testet under norske vinterforhold

Et minus med testen sett med norske øyner, er at den ikke undersøker hvordan ladingen er i kaldere strøk som i Norge.

Det skal også nevnes at hvis bilene hadde startet å lade på 10 prosent batterikapasitet, så ville Model 3 kunne oppnå sin fulle effekt på 250KW. Dette kunne endret resultatene en del, men som P3 Group nevner, så er ikke alle elbileiere komfortable med å ha så lite med batteri igjen når de lader – selv om det sikkert er ulike meninger om det.

Les mer om testen.