SUVen Xpeng G3 kommer på norske veier i løpet av 2020, lover importøren Zero Emission Mobility.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

God rekkevidde

Xpeng Motors ble startet i Guangzhou i Kina i 2014. Xpeng G3 er en kompakt SUV bygget på en fremtidsrettet plattform.

Bilen er utstyrt med 20 sensorer, derav 12 ultrasoniske radarer, 3 millimeter bølge-radarer og fem HD-kameraer som kontinuerlig overvåker bilens omgivelser og assisterer føreren. G3 har også et eget operativsystem, Xmart OS, som tillater nettbasert oppdatering og oppgradering av bilens funksjoner.

– G3 er en av verdens mest høyteknologiske biler, som oppgraderer seg selv. Versjonen vi tar til Norge er en praktisk og rommelig SUV tilpasset norske forhold. En netto batterikapasitet på 66,5 kWt gir en rekkevidde på rundt 450-460 kilometer etter den nye strenge WLTP-standarden, uttaler Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility AS.

20 000 solgte i Kina

Mer enn 20 000 biler er allerede solgt i Kina, og disse har gått mer enn 100 millioner kilometer med svært høy driftssikkerhet. Xpeng har en omfattende sikkerhetsfilosofi som både inkluderer aktiv og passiv sikkerhet, i tillegg til et stort fokus på datasikkerhet. Bilen har oppnådd høyeste score for noen elbil av C-NCAP med fem stjerner av fem mulige, i tillegg til score “Excellent” i C-IASI sikkerhetstest (China Insurance Automotive Safety Index).

Norske bilkjøpere vil tilbys en videreutviklet versjon av Super Long Range-modellen, som vil få benevnelsen G3 520i. G3 vil tilbys i to utstyrsversjoner; Smart og Premium. Begge versjonene vil ha en omfattende utstyrsliste og svært høy innvendig standard.

Selges på nett

– Utvendig har bilen et prisvinnende og sportslig design. Innvendig er G3 utstyrt med panorama cockpit med LCD instrumentpanel og 15,6 tommers berøringskjerm. Med en drivlinje som yter 194 hk og 300 Nm har G3 både kraftoverskudd og sportslige kjøreegenskaper, sier Strømme.

Salget av Xpeng G3 vil i hovedsak være nettbasert, og vil åpnes innen kort tid. Da vil også de endelige prisene for de to modellvariantene annonseres. Alle kunder som bestiller bil innen 15. juni er garantert å motta bilene i 2020.

– Xpeng G3 blir en klasseledende bil som også skal ha en attraktiv og konkurransedyktig pris, og vi er sikre på at den vil bli et vanlig syn på norske veier, sier Strømme.

Foto: Zero Emission Mobility