Mazda har vunnet Red Dot Design Awards den elektriske Mazda MX-30. Red Dot prisene tildeles produktdesign som vurderes å være nyskapende og visjonært. P

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Prisvinnern er formet innenfor rammene av Mazdas velkjente designspråk, «KODO: Soul of Motion», som har røtter i japansk estetikk og følger prinsippene om skjønnhet gjennom subtraksjon og less is more, skriver Mazda i en pressemelding.

Internasjonal fagjury

Vinnerne er kåret av en internasjonal fagjury bestående av over 40 eksperter som har vurdert bidragene basert på mange kriterier – blant annet innovasjon, funksjonalitet, ergonomi og tidløshet.

«Prisvinnerne har begeistret juryen ikke bare på grunn av deres estetiske kvaliteter, men også deres funksjonalitet. Med deres design setter prisvinnerne nye standarder i sine respektive bransjer» uttaler Peter Zec, grunnlegger og CEO for Red Dot.

Red Dot er en av verdens største designkonkurranser, og har blitt utdelt siden 1955. Det deles ut priser i hele 49 ulike produktkategorier, blant annet for biler og motorsykler. De prisvinnende produktene har rett til å benytte det prestisjetunge «Red Dot» symbolet – et internasjonalt kvalitetsstempel for god design.

Mazda har åpnet for bestilling av MX-30 og norske leveringer starter i september 2020. 

Foto: Mazda