På bilutstillingen i Tokyo presenterte Nissan i fjor sitt elbil-konseptet Ariya. Modellen er en crossover SUV med firehjulstrekk, og nå kommer de med flere avsløringer om den kommende storselgeren.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Bil-selskapet har store ambisjoner for Ariya framover:

– Ariya-konseptet representerer et sterkt samspill mellom design og ingeniørkunst. Dette er neste stadium for Nissans fremtidige designspråk nå som vi tar fatt på en ny tid for Nissan», sa Yasuhiro Yamauchi, en av toppsjefene i Nissan under lanseringen.

Nylig har Nissan avslørt mer om interiøret til elbilen.

Spesialdesignet interiør

Nissan går i motsatt retning av mange andre elbi-produsenter. I stedet for en stor skjerm i midten, får du en buet, todelt og langstrakt skjerm som strekker seg fra midtkonsollen til baksiden av rattet.               

Skjermen illustrerer godt Nissans nye designspråk ”Tidløs japansk futurisme, og understreker horisontfølelsen som glir over i elementer integrert i dørene, som igjen strekker seg hele veien til bak i bilen. I tillegg har skjermen en svært praktisk funksjon som er nøye tilpasset menneskets øyne.   

– Menneskesynet veksler naturlig fra side til side når man kjører bil. Føreren kan se og absorbere mer informasjon når den er plassert horisontalt. Det perifere syn fungerer på samme måte, forklarer Tomomichi Uekuri, Senior Manager for HMI Engineering-teamet,  som har vært med på utviklingen av Ariya-konseptet.

Rekkevidde på 500 km

Det Nissan opplyste om av spesifikasjoner var størrelsen. Ariya er 4,6 meter lang, 1,92 bred og 1,63 høy. Det kan sammenlignes med romslige SUV’er som Toyota RAV og Honda CR-V.

Nissan har ikke bekreftet noe om rekkevidde hittil, men fagbladet Autonews har tidligere hevdet at elbilen vil få en rekkevidde på rundt 500 km når den kommer i 2021. Prisen hevder fagbladet vil være rimelig, og helt sikkert sammenlignbar med Tesla Model Y, Skodas framtidige el-SUV og Fords Mustang-inspirerte el-SUV. Det betyr at du som forbruker fra 2020 og framover vil få svært mange el-SUV’er tilgjengelig. I tillegg kommer flere kinesiske og andre el-SUV’er på markedet.

Fra før av har Nissan hatt stor suksess med sin LEAF, som er Norges mest solgte elbil gjennom tidene med sine over 60 000 på norske veier.

Det nye firehjulsdriftsystemet, e-4ORCE, vil bli tilgjengelig på den kommende Nissan Ariya, som ble vist på CES-utstillingen, og som får sin verdenslansering senere i 2020.

Foto: Nissan