Det er et nytt norsk elbilselskap, Fresco Motors, basert i Trondheim, som skal lage elbilen Reverie. De første kundene skal få elbilen 2023/24, og den skal få hele 1000 kilometer i rekkevidde.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det norske elbilselskapet startet som et skole-prosjekt, og teamet som skal bygge elbilen består ifølge selskapet av ansatte fra blant annet BMW, Mercedes-Benz, Bentley og Byton. Selskapet ser nå etter finansiering for å kunne gjøre drømmen om en norsk elbil til virkelighet. De hevder alt ligger til rette med teamet og partnerne for å lykkes med satsningen.

Kraftig akselerasjon og 1000 km i rekkevidde

Elbilen skal gjøre unna sprinten fra 0-100 km/t på to sekunder. Toppfarten er på 300 km/t i timen. Selskapet sikter mot 1000 kilometer i rekkevidde, men skal også selge elbilen med mindre batterier. Målet til den nye elbilprodusenten fra Trondheim er å fjerne rekkeviddeangsten en gang for alle.

Elbilen skal også kunne lade raskere enn noen annen elbil på markedet akkurat nå. Noe som betyr at Fresco sikter mot over 200 kW i ladeeffekt, som dagens Tesla’er kan ta imot.

Foto: Fresco Motors

Bærbare batterier

Selskapet skal også levere elbilen med bærbare batterier, muligens inspirert av FIATs siste konsept. Det vil gjøre det mulig å utvide rekkevidden til elbilen. Det vil bli satt av plass i bagasjerommet til de bærbare batteriene

Du kan for eksempel ta med deg det bærbare batteriet for å lade det, eller du kan kjøpe nye bærbare batterier på veien, hvis du trenger ekstra rekkevidde umiddelbart.

Prototypen klar tidligst i 2021

Fresco Motors håper å kunne bygge prototyper og testbiler i 2021/2022. De første kundene vil motta kjøretøyene sine i 2023/2024.

Fresco ser ikke for seg å produsere elbilen i Trondheim, men selskapets ingeniører og designer vil være basert i teknologi-byen.

Foto: Fresco Motors.