Men den vil koste deg dyrt.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Nå er det 70 år siden den første Transporter T1 ble produsert. Etterspørselen på 50-tallet ble raskt så stor at  VW måtte bygge en ny fabrikk i Hannover, og Transporter nr. en million rullet ut fra fabrikken i 1962. Transporter ble en stor suksess for Volskwagen (VW)-konsernet, sammen med Bobla. Fremdeles er denne modellen, produsert i perioden 1950-1967, etterspurt av VW-entusiaster.

El-modellen

El-utgaven av Transporter T1 vil ligne svært mye på den gamle klassikeren, men den blir spekket med moderne teknologi, bl.a. en touchskjerm i taket med mulighet for å koble til telefon.

I tillegg støtter selvfølgelig radioen DAB+, og det en liten skjerm som gir informasjon om ladestatus og rekkevidde. Bilen blir som ny, fra innerst til ytterst, og det gjelder selvfølgelig interiøret også. Her kan nevnes skinnseter hvor fargene er tilpasset eksteriøret, hvis man ønsker det.

Rekkevidde

Boxermotoren på 44 hk er byttet ut med en nyutviklet el-motor. 84 hk og en toppfart på 130 km/t er både den kraftigste og raskeste Transporter T1 noensinne, ifølge VW. Bilen er selvfølgelig bakhjulsdrevet, akkurat som den gamle originale. Batteripakken er montert i gulvet, og motoren bak. I tillegg må det nevnes at motoren yter 212 Nm.

Dessuten antydes det at rekkevidden blir ca. 20 mil, men da er det ikke oppgitt om målemetoden er NEDC eller den mye strengere WLTP-normen. Bilen kan ta hurtiglading på 50 kw, og bruker ca. 40 minutter på å lade fra 0-80 prosent. Men»gammel kjærlighet» kan bli dyr, for bare en ombygging av en eldre Transporter koster ca.800000 kroner. Prisen på en helt ny EL-Transporter er ikke oppgitt, bare at den blir dyr.

Foto: Volkswagen