MG kommer med en ny elbilmodell i Europa i år. Det blir en stasjonsvogn som mange nordmenn har lengtet etter.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

300 km i rekkevidde

Modellen heter MG 5 og kommer til å få en rekkevidde rundt 300 km basert på WLTP-standarden. Modellen skal komme i fjerde kvartal til Storbritannia, skriver Autocar.co.uk.

Denne bilen er kanskje ny i Europa, men den har en lik versjon i Kina under merket Roewe Ei5. Derfor vet vi en del om bilen som har vært solgt i Kina siden 2018. Den er 4,54 meter lang 1,81 meter bred og 1,5 meter høy.

Det som gjør at denne kommer til å bli godt likt i Norge, er at bagasjerommet er 578 liter stort. Det dekke behovene til mange barnefamilier.

Pris og tilgjengelighet

Det kommer fra forskjellige kilder i Storbritannia om at bilen kommer til å koste £25,000 pund. Dette tilsvarer ca 275 000 kroner når man trekker fra britenes merverdiavgift.

Det er høyst sannsynlig at vi i Norge kommer til å få denne modellen i Norge før året er omme. MG har i Norge i dag kun SUV-en deres MG ZS EV, som da har en startpris på 239 000 kroner, og Luxury med en pris på 259 000. Med denne prissettingen ligger MG an til å konkurrere med biler som Renault Zoe, Mazda MX-30, BMW i3, Opel Corsa e og mange flere, i en prisklasse hvor konkurransen mellom elbiler bare øker og øker.

Elbilnyheter har tatt kontakt med MG for å prøve å finne ut om prisen i Norge og om den kommer hit/når den kommer hit.