Utleveringen av elbilen til norske kunder blir forsinket til 2021, bekrefter Ford.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I et nyhetsbrev til norsk kunder som har forhåndsbestilt Ford Mach-E, bekrefter bilprodusenten forsinkelsen for elbilen:

«Dessverre medfører COVID-19 avbruddet ved våre fabrikker noe forsinkelser for de første leveringene av Mustang Mach-E. Vi forventer å starte leveransene i Norge i begynnelsen av 2021, og kan bekrefte at du som har forhåndsbestilt vil være i front av køen.»

Les hele nyhetsbrevet fra Ford, som ble postet på den norske Facebook-siden for framtidige Mach-E-eiere.

Egentlig skulle utleveringene av elbilen starte i oktober 2020 i Norge.

Perfekt for Norge med firehjulstrekk og lang rekkevidde

Når den ankommer Norge i 2021, vil Mustang Mach-E være tilgjengelig med to forskjellige batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk drevet av to motorer som fordeler kreftene uavhengig mellom front og bakaksel.

Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har Mustang Mach-E en rekkevidde på opptil 600 kilometer. Med firehjulstrekk og den største batteripakken er det forventet at Mustang Mach-E vil levere 337 hestekrefter og et dreiemoment på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 kilometer.

Ford vil også tilby en spesiell Performance-utgave. Med GT-versjonen forventes det at 0-100 km/t går unna på under 4 sekunder. Det er anslått at den vil yte 465 hester og ha et dreiemoment på 830 Nm.