Den elektriske SUV-en Mustang Mach-E kan lade 119 km rekkevidde i gjennomsnitt ved kun 10 minutters lading når du bruker en IONITY-ladestasjon. Det er nesten 30% bedre enn det de første testene viste.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

30 prosent raskere

I motsetning til de datasimulerte testene, viser faktisk testing at Mustang Mach-E oppnådde i gjennomsnitt hele 26 km (nesten 30 %) bedre rekkevidde enn tidligere anslått i de mer konservative simuleringstestene.

Testene er utført på en Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) Long Range med rekkevidde på opptil 600 kilometer.

– Veldig glade

– Vi er veldig glade for at Mustang Mach-E leverer enda raskere lading enn det våre tidligere teoretiske tester har anslått. Det betyr mer tid bak rattet og mindre tid på å lade. Det vet vi våre flere tusen norske kunder som venter på bilen vil sette stor pris på, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Det er anslått at Mustang Mach-E Long Range-varianten med firehjulstrekk og den største batteripakken på 99 kWt får 107 km rekkevidde i gjennomsnitt i løpet av 10 minutters lading fra en IONITY-ladestasjon.

Lades mye på 45 minutter

Både varianten med bakhjulstrekk og firehjulstrekk med Long Range-batteripakke skal ifølge anslagene kunne lades opp fra 10% til 80% på bare 45 minutter.

Med Standard Range batteripakken (75 kWt batteri) er det estimert at Mustang Mach-E vil kunne lade 91 km i gjennomsnitt på 10 minutter for den bakhjulsdrevne varianten og 85 km for varianten med trekk på alle fire*. Begge variantene har en anslått ladetid fra 10% til 80 % på 38 minutter

Ladenettverk

I Europa kan Mustang Mach-E kunder benytte seg av ladenettverket Ford Charging Solutions. Dette leverer lading både her i Norge og over hele Europa.

Den elektriske Mustang Mach-E er spydspissen i Fords hurtigvoksende portefølje av elektrifiserte modeller. Den er en av i alt 18 nye elektrifiserte modeller selskapet skal introdusere i Europa før utgangen av 2021.