Fra 17. juni vil de som har forhåndsreservert Volkswagen ID.3 endelig få bestille elbilen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Det var Jürgen Stackmann, salgsdirektør hos den tyske bilgiganten, som avslørte nyheten på Twitter. Tek.no var først ute blant norske medier med å omtale saken.

Norsk importør bekrefter datoen

Anita Svanes, kommunikasjonssjef hos Volkswagen-importøren i Norge, bekrefter at datoen også vil gjelde for norske reservasjonsholdere:

– Det med stor glede vi nå kan annonsere 17. juni som datoen hvor vi åpner bestillingen av nye ID.3 for de som har forhåndsbestilt bilen, skriver hun i en e-post til Tek.no

Rykter om problemer

De siste månedene har det i internasjonal bilpresse gått rykter om at Volkswagen har store problemer med sin ID.3. Den tyske storavisen Süddeutsche Zeitung (SDZ) hevdet at Volkswagen ikke er i nærheten av å produsere Volskwagen ID.3 i det antallet de har lovet. Årsaken var visstnok at Volkswagen mangler den riktige IT-kompetansen, noe som hadde ført til store problemer med teknologien i elbilene.

Nå tyder mye på at dette var bare rykter, og at elbilene vil være klare på norske veier fra sommeren i år. Eksakt dato vil ikke den norske importøren bekrefte.