Xpeng G3 Smart SUV vil være tilgjengelig i to modeller, Smart og Premium, som vil koste henholdsvis 398 000 og 419 000 kroner. Da er “alt” utstyr inkludert, inkludert en oppgradert versjon av kjøreassistenten Xpilot.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Starter fra 398 000 kroner

Nå er prisene og spesifikasjonene klare for de norske modellene og nettbestillingen har åpnet.

– Prisene er 398 000 kroner for Smart og 419 000 kroner for Premium. Begge modellene er svært godt utstyrt og tilpasset det norske markedet. Vi er sikre på at en konkurransedyktig pris, gode ytelser og den fremtidsrettede plattformen bilen er bygget på vil gjøre den attraktiv for norske bilkjøpere, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility AS.

Begge modellene kommer med en netto batterikapasitet på 66,5 kWt, som gir en rekkevidde på rundt 450-460 kilometer etter WLTP-standarden. Bilene som blir laget for det norske markedet vil være svært godt utstyrt. Alle bilene vil ha skinnseter som standard, inkludert setevarmere både foran og i baksetene.

Kommer med autopilot

Både Smart og Premium-modellen vil ha den helt nye XPILOT 2.5 og Xmart OS 2. XPILOT 2.5 er omtalt som kanskje verdens mest avanserte førerassistent. Xmart OS 2 tillater nettbaserte oppdateringer slik at nye funksjoner kan overføres til bilene.

Xpilot 2.5 er en svært avansert kjøreassistent som bruker bilens 20 sensorer, hvorav 12 ultrasoniske radarer, fem HD-kamera og tre-millimeterbølge radarer, til å overvåke omgivelsene og assistere føreren. Xpilots 2.5s funksjoner kan deles i tre hovedgrupper, der høydepunktene er:

  • Sikkerhetsassistenter som kollisjonsvarslere både forover og ved rygging, fotgjengervarslere med automatisk nedbremsing, blindsonevarslere, svingassistent med automatisk hastighetsreduksjon mm.
  • Intelligente kjøreassistenter som adaptiv cruisecontrol, fartsgrenseholder, filskifteassistent, køassistent, filsentreringsassistent, intelligent ruteplanlegger mm.
  • Parkeringsassistent som lar seg velge blant flere ledige parkeringsplasser i nærheten av bilen og som parkerer bilen helt selv. Assistenten kan også lære seg oppbyggingen av kompliserte parkeringshus.

15-tommers skjerm

Bilens funksjoner kan styres både med den store berøringsskjermen på 15,6 tommer og med stemmen. Bilene er utstyrt med 128GB minne og den aller siste smartchippen Quallcom 820A som gir en svært kraftig prosesseringsevne.

– I motsetning til andre bilmerker velger vi å legge tilnærmet alt utstyr som standard. Det er ingen liste med dyrt tilleggsutstyr. Vi ønsker å levere godt utstyrte biler til konkurransedyktige priser. Xpeng G3 er plattform for fremtiden der de som kjøper bilen vil oppleve at bilen oppdaterer seg selv, sier Strømme.

Toppmodellen Premium vil også få 360°-kamera på taket som kan styres med håndbevegelser fra førersetet, og som gir føreren mulighet til å ta bilder og video av omgivelsene. I tillegg får Premium-versjonen nappa skinnseter med ventilasjon, og skinn i taket innvendig.

Garantert levering i 2020

– Mulighet for å melde sin interesse åpnet i dag på nettsidene våre. Alle som bestiller bil innen 15. juni er garantert levering i 2020, og bilen bli levert hjem til deg på døren. Vi har allerede fått mange henvendelser fra bilkjøpere om mulighetene for bestilling, sier Strømme.

For mer informasjon og full utstyrsliste for Xpeng G3, besøk www.xpeng.no

Foto:Xpeng