Over 25 000 BMW i3 ruller nå rundt på norske veier. Hadde man samlet alle bilene og parkert dem støtfanger til støtfanger, ville de dannet en rekke på over 10 mil.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

BMW i3 har siden 2014 vært BMWs mestselgende modell i Norge. Over 13 prosent av alle verdens BMW i3 kjører med norske skilter. Det gjør Norge til et av verdens største markeder for BMW i3.

To pionerer
Høsten 2013 avduket BMW to modeller som vil gå inn i historien som ikoner, BMW i3 og BMW i8. De første i-modellene til BMW representerte starten på bølgen av ladbare biler med bred appel lfra det tyske selskapet.

Med en helt særegen tilnærming til både design, kontruksjon og produksjon, har begge modellene virkelig satt BMWs elektriske satsning på kartet.

Da BMW i3 ble lansert hadde bilen et batteri med en bruttokapasitet på 22,6 kWh. Siden den gang er både batterikapasiteten og rekkevidden nærmest doblet – først med et større batteri på 33kWh i 2016, og senest med BMW i3 120Ah i 2018, hvor batteriet fikk en bruttokapasitet på 42,2 kWh.

Milepæler for BMW i3 i Norge:

  • Med hele 1014 registreringer kunne BMW i3 smykke seg med tittelen «novembers mest solgte bil i Norge» i 2016. BMW i3 ble altså ikke bare den mest registrerte elbilen i november 2016, den tok også hjem seieren uavhengig av drivlinje.
  • I april 2017 bikket man den magiske grensen på 10 000 BMW i3-er med norsk asfalt under hjulene.
  • I oktober 2018 ble det satt uoffisiell verdensrekord i Norge da det ble skrevet nærmere 1100 nye kontrakter på BMW i3 i løpet av én måned. Ingen andre markeder kunne altså skilte med like mange signeringer på én måned – uavhengig av landets størrelse.
  • I desember 2018 kom den største leveransen av BMW i3 til Norge. Hele 572 nye BMW i3 rullet ut fra ett og samme skip på kaia i Drammen.

25 ladbare modeller fra BMW Group i 2023
En rekke nye ladbare modeller er snart klare for å videreføre den elektrifiserte arven fra BMW i3 og BMW i8 i årene fremover. I 2021 vil BMW ha serieproduksjon av fire vidt forskjellige elbiler; BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iNEXT. I tillegg vil utvalget av plug-in hybrider fortsette å øke.

I 2023, to år tidligere enn opprinnelig planlagt, vil selskapet tilby 25 ladbare modeller. Frem mot 2025, forventes salget av BMW Groups ladbare modeller å øke i gjennomsnitt 30 prosent hvert år.