Prisen på el-SUVen skal bli ned mot 400 000 kroner, hevder et amerikansk bilmagasin.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Audi Q4 e-tron concept heter den nye el-SUV’en som ble presentert på bilmessen i Genève i fjor. Produksjonsmodellen lanseres mot slutten av 2020, som Audis femte elektriske modell.

Det var Motor.no som plukket opp nyheten om en pris på ned mot 400 000 kroner. Det er altså billigere enn Model Y, som starter på godt over 500 000 kroner.

Audi Norge kan fortsatt ikke bekrefte hva prisen blir i Norge:

– Bilen kommer utpå nyåret og det er dessverre for tidlig å si noe om prisen per nå, men har selvfølgelig tro og ambisjon om at den vil bli svært konkurransedyktig, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge.

Rekkevidde på 450 km

To elektriske motorer på til sammen 306 hk (225 kW) sørger for quattro firehjulsdrift. Takket være utmerket veigrep, akselererer bilen fra 0 – 100 km/h på bare 6,3 sekund. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.

Foto: Audi

Rekkevidden er på 450 km etter den realistiske WLTP-standarden. Med en lengde på 4,59 meter, er den merkbart mer kompakt enn e-tron, men familielikheten er tydelig ved første øyekast.

7000 nordmenn på listen

Godt over 7000 nordmenn reserverte plass på en venteliste for å få Audi e-tron, og denne kompakte el-SUV’en fra Audi vil nok lage en enda lengre kø når de åpner opp for reservasjoner.

Foto: Audi

Merket med de fire ringene lanserte sin elektriske offensiv med verdenspremieren på den helelektriske SUV-en Audi e-tron i september 2018. Innen 2025 vil Audi tilby tolv biler med helelektrisk drivlinje i de viktigste markedene, og oppnå rundt en tredel av salget med elektrifiserte modeller.