Om kort tid får vi se elbilen Polestar 2 på norske veier.
Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker
Alt i rute
Produksjonen av Polestar 2 har offisielt startet i Luqiao, Kina. Med levering først til Europa, deretter Kina og Nord-Amerika, meldte Polestar under koronakrisen i mars.

Nå bekrefter også daglig leder for Polestar i Norge, at alt går etter planen:
– Her er det virkelig full fart, nå. Produksjonen av Polestar 2 er godt i gang. Vi har jobbet aktivt for å holde oss til planen når det gjelder levering av biler og det skal vi klare. De første kundene vil få bilene sine i sommer, slik vi tidligere også har kommunisert, sier Alexander Hørthe, som er daglig leder for Polestar i Norge til Broom.
Det er positive nyheter for alle de som trodde koronakrisen ville utsette leveringene av Polestar 2.
Enorm interesse i Norge
Av alle Polestar-reservasjoner i hele verden, så står elbil-glade nordmenn for to av tre, har Polestar tidligere uttalt. Det helt eksakte talle vil de likevel ikke gå ut med.

I de to siste ukene av januar 2020 har de første kundene i Norden kunne bekrefte sin bestilling. Og de første 300 reservasjonene i Sverige og Norge er allerede konvertert til reelle bestillinger
Rekkevidde på 500 km
Med en rekkevidde på inntil 500 kilometer, firehjulstrekk, 408 hestekrefter og 0-100 km/t på under 5 sekunder, så skal denne gi Tesla en hardere kamp om kundene. Effekten er på 300 kW og du får 660 i dreiemoment.
Konkurransedyktig pris
På sine egne nettsider har Polestar informasjon om pris på elbilen fra kr. 478.000. Du har mulighet til å gjøre valg som koster noen titusener. Hvis du ønsker en annen lakkfarge enn svart, så må du ut med 9000 kroner for enten «snow», «Magnesium», «Thunder», «Moon» eller «Midnight». Hvilken farge du velger på lakken, vil også ha innvirkning på hva slags farge interiøret får.

Det meste er inkludert i standard-pakken, men du kan velge å legge til 50 000 ekstra for perfomance-pakken, som gir deg blant annet oppgradert bremsesystem, tilpassede dempere og 20 tommers felger.
Du kan også velge å gå for nappalær-interiør som koster det 40 000 kroner. Den dyreste pakken vi klarte å sette sammen kom på 568 000 kroner.
De aller fleste kommer nok bare til å legge på maksimalt maks 9000 kroner når de bestiller, for å endre fargen på lakken. Det gir en pris på totalt 487 000 kroner for Polestar 2.
Sammenlignet med de tøffeste konkurrentene som Ford Mach-E og Tesla Model 3, så ligger Polestar 2 konkurransedyktig priset. Den argeste konkurrenten, Telsa Model 3, med firehjulstrekk og rekkevidde på 560 km, koster 474 000 kroner – nesten identisk pris som Polestar 2.
Omtrent samme størrelse som Tesla Model 3
Bilen har to elektriske motorer og 78 kWh batterikapasitet. Ladeeffekten ligger på 150 kW, som er det samme som Jaguar I-PACE og Model 3 ligger på.
I størrelse er den svært sammenlignbar med Tesla Model 3 med sine 4607 millimeter lang, 1478 millimeter høy og 1800 millimeter bred, med en hjulbase på 2735 millimeter. Det gjør den drøye åtte centimeter kortere og litt smalere enn en Tesla Model 3. Til gjengjeld sitter du litt høyere i Polestar 2 enn i Tesla’en.
